ΜΕΤΑ: Εργατική διαδήλωση αντίστασης και διεκδίκησης, Παρασκευή 28 Μαΐου, ώρα 7μμ., Χαυτεία

Αναδημοσίευση από Ergasianet

Με τον παραπλανητικό τίτλο «Για την Προστασία της Εργασίας», οδεύει προς ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει αλλά και να ολοκληρώσει κατ’ εφαρμογή των επιταγών του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήθος προηγούμενων αντίστοιχων νόμων που θεσμοθετήθηκαν, την τελευταία 10ετία, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά δικαιώματα και στη συνδικαλιστική δράση. Για το κεφάλαιο, οι ανατροπές αυτές είναι αντίστοιχης σημασίας με τις νεοφιλελεύθερες και αντιδημοκρατικές αναδιαρθρώσεις που αφορούν στα δημοκρατικά δικαιώματα και στην ανώτατη εκπαίδευση.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αποτελούν προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας μας στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ εμφανίζουν σαν «ουδέτερο αναπτυξιακό εργαλείο», ενώ η αλήθεια είναι ότι οι πόροι του προορίζονται για τις μεγάλες εταιρείες, της «πράσινης και ψηφιακής μετάβασης». Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, καλούνται και πάλι να πληρώνουν για κάθε εκταμίευση από το συγκεκριμένο Ταμείο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το αντεργατικό της νομοσχέδιο, «απογειώνει» τη συνειδητή πολιτική της επιλογή για περαιτέρω συρρίκνωση και κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας του.

Εάν δεν αντισταθούμε, οι επιπτώσεις των προωθούμενων μέτρων θα είναι συντριπτικές για το εισόδημα, τον εργάσιμο χρόνο, την προσωπική και κοινωνική ζωή και τη δυνατότητα συγκρότησης αντιστάσεων των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, οφείλουν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να αντιμετωπίσουν το νομοσχέδιο με ενωτικό, πλατύ και αγωνιστικό πνεύμα. Να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου, να οργανώσουν καμπάνιες ενημέρωσης, περιοδείες στους χώρους δουλειάς και γενικές συνελεύσεις των μελών τους. Να σχεδιάσουν τη δράση τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους/τις εργαζομένους/ες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και να αποφασίσουν τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων τους, σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της 6ης Μάη, ώστε να μην περάσουν η κατάργηση του 8ωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων, καθώς και ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του απεργιακού δικαιώματος. Απέναντι στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση της ΝΔ στους εργαζομένους δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη: όλοι και όλες στη μάχη, για να ανατραπεί το φιλοεργοδοτικό τερατούργημα και για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας που βάλλονται.

Όλοι και όλες στην εργατική διαδήλωση αντίστασης και διεκδίκησης, Παρασκευή 28 Μαΐου, ώρα 7μμ., στα Χαυτεία, που διοργανώνουν Κλαδικά & Επιχειρησιακά Εργατικά Σωματεία.