ΛΑ.Ε.: Η ανάπτυξη του Πολιτιστικού επιπέδου, απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική εξέλιξη

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στον πολιτισμό που επί χρόνια, αλλά ιδιαίτερα από την έναρξη της Πανδημίας, δεν μπορούν να εργαστούν, δεν μπορούν να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους δημιουργία, δεν έχουν εισοδήματα και δεν μπορούν να έχουν επικοινωνία με το κοινό μέσω της τέχνης τους.

Η Κυβέρνηση και στον τομέα του Πολιτισμού χρησιμοποίησε την Πανδημία ως άλλοθι για να προωθήσει τις επιλογές της, δηλαδή να χτυπήσει την ελεύθερη και ανεξάρτητη καλλιτεχνική δημιουργία, να εκμεταλλευτεί τους καλλιτέχνες, να καταστεί και ο πολιτισμός στο σύνολό του, αντικείμενο εκμετάλλευσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να τον χρησιμοποιήσει ως μέσον ιδεολογικής χειραγώγησης του λαού.

Αυτό φαίνεται και από το περιεχόμενο των προγραμμάτων των ελεγχόμενων από την κυβέρνηση ΜΜΕ, που προωθούν τις πιο αντιδραστικές θεωρίες για την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την συμπαράστασή της στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των καλλιτεχνών για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και για στήριξη στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για την ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου, μέσω της δυνατότητας πρόσβασης όλου του λαού στην τέχνη και ιδιαίτερα στην αφυπνιστική τέχνη.

Η δυνατότητα πρόσβασης του Ελληνικού Λαού σε όλες τις μορφές τέχνης, αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου, προϋπόθεση για την κοινωνική εξέλιξη.

                                                                                                                                          Γραφείο Τύπου

 21-5-2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ