Το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση δεν πρέπει να περάσει

Το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση δεν πρέπει να περάσει

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για το νέο προκλητικό δώρο, που χαρίζει στον όμιλο Λάτση, εκχωρώντας του το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (7 μέλη από τα 13) των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ (ΕΛΠΕ) και επομένως το στρατηγικού χαρακτήρα δικαίωμα να ορίζει και το μάνατζμεντ.
Με βάση το νόμο 4706/2020, που αφορά τη λεγόμενη εταιρική διακυβέρνηση, που ψήφισαν από κοινού στη Βουλή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, η Διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν θα ορίζεται πλέον από το δημόσιο, αλλά θα «εκλέγεται» από τη συνέλευση των μετόχων, της οποίας την πλειοψηφία κατέχει η πλευρά του Λάτση.
Έτσι, εξηγείται και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση καμώνεται ως να μην άκουσε, ως να μην είδε, ως να μην γνώριζε τίποτε για το καραμπινάτο αυτό σκάνδαλο ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ.
Σε εφαρμογή αυτού του νόμου πραγματοποιείται έκτακτη ΓΣ των μετόχων των ΕΛΠΕ για να αλλάξει το καταστατικό της επιχείρησης και να εκλεγεί Διοίκηση της.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ολοκληρώσει το μεγάλο οικονομικό και πολιτικό έγκλημα που είχε συντελεστεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όταν ο Λάτσης συνεισφέροντας την υπό κατάρρευση ΠΕΤΡΟΛΑ (επιχείρηση ιδιοκτησίας του) στη συγχώνευση με την τότε Δημόσια δυναμική και κερδοφόρα επιχείρηση των ΕΛΠΕ, πήρε κοψοχρονιά την πλειοψηφία των μετοχών της.
Η ΛΑΕ στηρίζει τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργαζομένων των ΕΛΠΕ ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις ολοκληρωτικού ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση, που θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 20 Μαΐου (ημέρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων) και καλεί τις συνδικαλιστικές κοινωνικές και επιστημονικές οργανώσεις σε στήριξη και αλληλεγγύη αυτού του αγώνα.