Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις συνεχείς επιθέσεις των Ισραηλινών δυνάμεων εναντίον των Παλαιστινίων. Μετά την εισβολή των δυνάμεων καταστολής του Ισραήλ στο τέμενος Αλ Ακσά στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την επίθεση τους σε προσκυνητές με δεκάδες τραυματίες, εξαπέλυσαν νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς την Τρίτη το πρωί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι , μεταξύ των οποίων και εννέα παιδιά.
Συντελείται ένα έγκλημα με στόχο τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους, πράγμα που το αποδεικνύουν και οι προκλητικές δηλώσεις Νετανιάχου.
Η Ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Η Διεθνής Κοινότητα και οι Διεθνείς Οργανισμοί οφείλουν να παρέμβουν άμεσα αντί να παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις, κάνοντας αόριστες εκκλήσεις, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα.
Τεράστιες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναβάθμισαν τις σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους.
Η Λαϊκή Ενότητα Καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων.
Εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό, στους αγώνες του και στο δικαίωμά του για ελεύθερη πατρίδα.
Απαιτεί τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από την συνεργασία με το Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο, που μπορεί να εμπλέξει την χώρα μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.