Λαϊκή Ενότητα: 54 χρόνια από το πραξικόπημα. Ο Αγώνας για Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, συνεχίζεται

54 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Συμπληρώνονται φέτος 54 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, που καθοδήγησε ο Αμερικανικός παράγοντας σε συνεργασία με το παρακράτος και το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας εκείνη την εποχή.

Η επιβολή της δικτατορίας ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών του μετεμφυλιακού παρακράτους και των συνθηκών της κοινοβουλευτικής εκτροπής που κυριαρχούσαν και καθόριζαν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Επιβλήθηκε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, προκάλεσε την τραγωδία της Κύπρου και στηρίχθηκε στο ψυχροπολεμικό κλίμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας και στην αντικομουνιστική υστερία, που καλλιέργησε το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της εποχής.

Το στρατιωτικό πραξικόπημα ακολούθησε κύμα διώξεων εναντίων των κομμουνιστών, των αριστερών και των πραγματικών δημοκρατών της εποχής εκείνης, που αγωνίστηκαν και αντιστάθηκαν, στην πλήρη κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και στην δικτατορία των συνταγματαρχών και το πλήρωσαν με εξορίες,  φυλακίσεις, βασανιστήρια και πολλές φορές με την ίδια την ζωή τους.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τον σεβασμό της και αποτίει  φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν, υπέστησαν διώξεις και προσέφεραν όλη τους την ύπαρξη στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης.

Μαζί όμως με την απότιση φόρου τιμής θυμόμαστε τα γεγονότα που προηγήθηκαν και προκάλεσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα, αυτούς που το οργάνωσαν και αυτούς που εξυπηρετήθηκαν από την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Αποτελεί λοιπόν προσβολή στην μνήμη των θυμάτων αλλά και στα δημοκρατικά συναισθήματα του Ελληνικού Λαού, ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η Ελλάδα έχει καταστεί μια μεγάλη Αμερικανονατοϊκή βάση που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εις βάρος της Ειρήνης στην περιοχή και της Ασφάλειας του Ελληνικού Λαού.

Αποτελεί προσβολή στα θύματα και στους αγωνιστές που πάλεψαν για την ανατροπή της χούντας και την κατοχύρωση της Δημοκρατίας, 54 χρόνια μετά, η Κυβέρνηση της ΝΔ με την ανοχή των υπολοίπων μνημονιακών κομμάτων που υπακούουν στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με άλλοθι την Πανδημία να καταπατούνται δημοκρατικά δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένα, να ενισχύεται ο αυταρχισμός και η καταστολή, να απαγορεύονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον περιορισμό κοινωνικών δικαιωμάτων και δημοκρατικοί πολίτες καθημερινά να υφίστανται διώξεις και αστυνομική βία.

Αποτελεί προσβολή σε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην δικτατορία αλλά και για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, η κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρά σε κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων (πχ 8ωρο), που έχουν κατακτηθεί με αίμα.

Ο Λαός μας, τιμώντας και σήμερα, 21η Απριλίου 2021, τα θύματα της αμερικανόπνευστης χούντας, πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται διεκδικώντας την κατοχύρωση και την αναβάθμιση δημοκρατικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Διεκδικώντας την Ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Διεκδικώντας το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας και των Κοινωνικών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων που σήμερα δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

 

 Το Γραφείο Τύπου 21/4/2021