Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών έξω από τα νοσοκομεία και έξω από το Υπουργείο Υγείας

H ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών έξω από τα νοσοκομεία και έξω από το Υπουργείο Υγείας στις  7- 4 – 2021 στις 4 μ.μ.

Απαιτούμε  άμεσα μέτρα  για την προστασία  της υγείας του λαού

Πέρασε ένας χρόνος και πλέον από την πανδημία και ένας χρόνος ακριβώς από την Πρώτη  Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία (7-4-2020), κατά την οποία  οι υγειονομικοί διεκδίκησαν ενίσχυση του ΕΣΥ και ουσιαστικά μέτρα υπεράσπισης των Δημοσίων Δομών Υγείας και προστασίας. Ένα χρόνο μετά, με ευθύνη της κυβέρνησης, η Ελληνική Κοινωνία  μετρά πάνω από 8.000 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, τεράστια επιβάρυνση των δημοσίων νοσοκομείων, τα οποία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου, εις βάρος των ασθενών με άλλα νοσήματα, με μόνους κερδισμένους τους  ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών, στις οποίες καταφεύγουν όσοι  μπορούν να πληρώσουν.

Η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, δεν άνοιξε τα κλειστά νοσοκομεία, δεν ενίσχυσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δεν ενίσχυσε τον έλεγχο στους χώρους δουλειάς, δεν αύξησε τα ΜΜΜ, δεν επέσπευσε το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Το μόνο που έκανε είναι το παρατεταμένο lockdown, που όξυνε την οικονομική κρίση, οδήγησε τις μικρές επιχειρήσεις σε καταστροφή, επέρριψε όλη την ευθύνη για τα πολλά κρούσματα στην κοινωνία και απάντησε στις κινητοποιήσεις υγειονομικών και πολιτών με αυταρχισμό και καταστολή.

Το τρίτο κύμα όμως της πανδημίας, με τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα και τους δεκάδες νεκρούς καταδεικνύει την τραγικότητα της κατάστασης.

Τα ψέματα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες δεν πείθουν πλέον κανένα.

Ο αγώνας των εργαζομένων και ολόκληρου του Ελληνικού λαού είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιβληθεί η λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις  που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Δομές Υγείας έξω από τα Δημόσια Νοσοκομεία και το συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Υγείας 7-4-2021 στις 4μμ.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

 

                                                                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                            5-4-2021