Λαϊκή Ενότητα: Καταγγέλλουμε την αστυνομική εισβολή στο ΑΠΘ – Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων

Καταγγέλλουμε την αστυνομική εισβολή στο ΑΠΘ

Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων

 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την εισβολή της ΕΛΑΣ του Χρυσοχοϊδη στο ΑΠΘ, ώστε να εκκενώσει την κατάληψη της Πρυτανείας του ιδρύματος από Φοιτητικούς Συλλόγους.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το ίδρυμα από τις 6 το πρωί, έχει προχωρήσει ήδη σε δεκάδες προσαγωγές φοιτητών, έχει απαγορεύσει την είσοδο σε φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους του ιδρύματος που επιχειρούν να προσεγγίσουν για να διαμαρτυρηθούν για την νέα επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Όλα αυτά, παρότι όλα τα αφηγήματα περί φθορών στο ίδρυμα έχουν καταρριφθεί με οπτικοακουστικό υλικό που έχει βγει στη δημοσιότητα και ενώ οι φοιτητές είχαν ήδη από χθες το βράδυ αποφασίσει και ανακοινώσει ότι σήμερα θα λήξει η κατάληψη και θα αποχωρήσουν, κάνοντας διαδήλωση. Η σημερινή κίνηση δείχνει τους πραγματικούς στόχους του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, που δεν είναι τίποτα άλλο από την σκληρή αστυνομική καταστολή απέναντι σε κάθε κινητοποίηση της φοιτητικής νεολαίας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέταξε την εισβολή, εν πλήρει γνώση της απόφασης των φοιτητών να αποχωρήσουν, απολύτως συνειδητά, προκειμένου να τροφοδοτήσει τη στρατηγική της έντασης, την οποία έχει επιλέξει.

Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε από την καταστολή, τις συλλήψεις, τις προσαγωγές και τις σκευωρίες. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων.

Το Γραφείο Τύπου 11/3/2021