Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα νεφρού

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα νεφρού για άλλη μία φορά καταγγελία μου ως μεταμοσχευμένου εκ νεφρού για την μεγάλη καθυστέρηση εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων πολύ υψηλού ή υψηλού κινδύνου μόλυνσης από κορωνοιό.

 Υγεία νεφρών για όλους και όλες σε όλο τον κόσμο, με ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη, με ενίσχυση της Δωρεάς Οργάνων, που είναι Δώρο ζωής και κατά συνέπεια και των μεταμοσχεύσεων, που είναι η πιο αποτελεσματική θεραπευτική λύση.

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα νεφρού, θα ήθελα να καταγγείλω για άλλη μία φορά ότι συνεχίζεται η πρωτοφανής καθυστέρηση εμβολιασμού στη χώρα μας των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, στους οποίους κι εγώ ανήκω, καθώς και των άλλων ΑμεΑ και ευπαθών συνανθρώπων μας πολύ υψηλού ή υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τριπλάσιου κινδύνου θανάτου από αυτόν, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης, όπου έχουν εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα. Αυτή η παράλειψη από τις αρμόδιες αρχές συνιστά, πλέον, διαρκές έγκλημα, χωρίς δυστυχώς τιμωρία, σε βάρος της υγείας και της ζωής μας.

Απευθύνομαι στον Υπουργό Υγείας, την πρόεδρο Της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τους καλώ, επιτέλους, ΧΘΕΣ να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να ορίσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, στις οποίες ανήκουν 270.000 συμπολιτών μας.

Δημήτρης Στρατούλης

πρ.αν. Υπουργός και Βουλευτής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ