Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Ντροπή! Δεν απολυμαίνονται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

ΝΤΡΟΠΗ! ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ!

ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ»;;

Δεν υπάρχουν λέξεις για να σχολιάσουμε την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη στάση της Διοίκησης του ΟΑΣΘ, η οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, δεν απολυμαίνει τα λεωφορεία στον τερματικό σταθμό, γιατί έληξε η σύμβαση με την εταιρεία, και ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ!

Η εγκληματική στάση της διορισμένης από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Διοίκησης του ΟΑΣΘ, η ανείπωτη αδιαφορία τους για την υγεία των συμπολιτών μας (αλλά και των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ), που μετακινούνται καθημερινά συνωστιζόμενοι εξαιτίας των ολιγάριθμων λεωφορείων, μετά από τόσα χρόνια φρούδων υποσχέσεων για ενίσχυση του στόλου, σπάει κόκκαλα!

Η «προσωπική ευθύνη» που επικαλείται η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να μετακυλίσουν τις ευθύνες τους στους πολίτες, βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στο πρόσωπο του κ. Σκόδρα.

Δεν έφθαναν τα ολιγάριθμα, παλιά, μικρά, με συνεχείς βλάβες λεωφορεία, τα οποία αποτελούν υγειονομική βόμβα για κανονικές περιόδους, πόσο μάλλον σε μακρόχρονη περίοδο πανδημίας, τώρα μαθαίνουμε κι ότι δεν απολυμαίνονται επαρκώς, ότι δεν θερμομετρούνται οι οδηγοί όταν πηγαίνουν στη δουλειά τους, ότι υπάρχει επιπλέον  κίνδυνος να ασθενήσουν από τις συνεχείς μετακινήσεις σε διαφορετικά δρομολόγια κ.ά.

  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ξεκινήσει η απολύμανση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
  • Να αγοραστούν ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ λεωφορεία. Να αυξηθούν τα δρομολόγια.
  • Μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ και μέσα προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
  • Να σταματήσει η παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ