Λαϊκή Ενότητα: Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα!

Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα!

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός γεμίζει τους νέους αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρι την κατάργηση του νόμου Κεραμέως.

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές που πραγματοποίησαν σήμερα ογκώδεις διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της επαρχίας, καταγγέλλοντας την πρωτοφανή επιχείρηση ακραίας καταστολής που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη κατά την εισβολή στο ΑΠΘ την περασμένη Δευτέρα 22/2 σε βάρος φοιτητών και καθηγητών.

Η ψήφιση του νόμου Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν πτοούν τη νεολαία που για ακόμη μία εβδομάδα πλημμύρισε τους δρόμους δίνοντας μήνυμα αγώνα και νίκης.

Για άλλη μια φορά, το φοιτητικό κίνημα αποδεικνύει ότι η τρομοκρατία, οι συλλήψεις φοιτητών, η βιαιότητα των ΜΑΤ, δεν πρόκειται να κάμψουν την μαζικότητα και μαχητικότητα της νεολαίας. Η κυβέρνηση, πολιτικά και κοινωνικά απομονωμένη στην ψήφιση αυτού του χουντικής έμπνευσης νόμου μετατροπής των πανεπιστημίων σε στρατόπεδα, καταφεύγει πλέον στον κατασταλτικό παροξυσμό για τη φίμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι πλέον σαφές, ότι δεν θα τα καταφέρει.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άνοιξαν πανό διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική εξόντωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση στην περίπτωση της απεργίας πείνας και δίψας του Δ. Κουφοντίνα, όπου η πρωτοφανής παραβίαση της νομιμότητας και του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση κινδυνεύει να οδηγήσει στον πρώτο θάνατο απεργού πείνας στην Ελλάδα και στο διεθνή διασυρμό της χώρας μας.

Το κίνημα των φοιτητών αναδεικνύεται σήμερα στην πρωτοπορία για τον ευρύτερο δημοκρατικό αγώνα και την υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο νόμος Κεραμέως θα καταργηθεί στους δρόμους.

Η νεολαία δίνει μήνυμα στην κοινωνία.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Για τη δημοκρατία, για τη ζωή!