Λαϊκή Ενότητα: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διάλυση της κρατικής μηχανής εξαιτίας του χιονιού

Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διάλυση της κρατικής μηχανής εξαιτίας του χιονιού

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την διάλυση της κρατικής μηχανής. Παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις ήταν σαφείς και οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν για πάνω από 48 ώρες χωρίς ρεύμα, πολλά χωρίς νερό, άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, και νοσοκομεία ανέβαλαν προγραμματισμένα χειρουργεία.
Η ευθύνη ανήκει στη κυβέρνηση, αλλά διαχρονικά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που εφαρμόζοντας μνημόνια εκχώρησαν βασικές αρμοδιότητες της ΔΕΗ στον ιδιωτικό τομέα, μείωσαν το προσωπικό, και στόχευσαν μόνο στο κέρδος και όχι στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.
Η αναλγησία της κυβέρνησης, φάνηκε και στη απόφαση Χρυσοχοίδη να κλείσει την εθνική οδό, προκειμένου να απαλλάξει το εργολάβο από την υποχρέωση να έχει ανοιχτό το δρόμο και την ενδεχόμενη επιβολή ρήτρας ενός εκατ. ευρώ σε αντίθεση περίπτωση. Μια προκλητική απόφαση δώρο.
Συνολικά η εκχώρηση των υπηρεσιών των διοδίων σε εργολάβους διαχρονικά από τις κυβερνήσεις έχει σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν υπέρογκα διόδια και να μην μπορούν να κάνουν χρήση των δρόμων ακόμα και αν αυτό είναι μεγάλη ανάγκη.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης βασικών δημοσίων υπηρεσιών.
Η ΛΑΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την κατοχύρωση και αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών που αποτελεί προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.