Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: «Να επανεξεταστεί η μεταφορά των υπηρεσιών στο νέο κτίριο της Τρίπολης»

ΚΑΤΕΙΠΟΥΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

ένταξης θέματος προ ημερησίας διάταξης

 Θέμα: «Να επανεξεταστεί η μεταφορά των υπηρεσιών στο νέο κτίριο της Τρίπολης»

Επειδή, παρά τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021), απ’ την οποία συζήτηση προέκυψε ότι  υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για την ακαταλληλότητα του νέου κτιρίου που μίσθωσε η Περιφέρεια για τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών  και όλων των υπαλλήλων , αλλά και από τα στοιχεία που κατέθεσαν οι συνάδελφοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην επερώτησή τους, στην οποία αναλύουν γιατί είναι ακατάλληλο το νέο κτίριο να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες και όλοι οι υπάλληλοι, εσείς κ. Περιφερειάρχη, συνεχίσατε την μεταφορά των υπηρεσιών.

Επειδή, η μεταφορά των περισσότερων υπηρεσιών έχει γίνει χωρίς να υπάρχει πρωτόκολλο απ’ την επιτροπή παραλαβής του κτιρίου, αλλά και όπως διαπιστώθηκε από τη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, δεν έχει ζητηθεί ούτε βεβαίωση καταλληλότητας του κτιρίου ούτε από τη Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  ούτε από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας όπως θα έπρεπε.  

Επειδή επιπλέον η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη μεταφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των υπηρεσιών έχει δημιουργήσει μια κατάσταση που είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη, να υπάρχουν τόσοι υπάλληλοι σε τόσο μικρό χώρο  και δεν συνάδει με τις οδηγίες για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. .

Καλή η οικονομία κ. Περιφερειάρχη αλλά πρώτιστο η προστασία της Δημόσιας Υγείας και οι σωστές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας  διότι  οι άνθρωποι δεν είναι ποντίκια.

Για  όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε:

Να ενταχθεί ως κατεπείγον προ ημερησίας διάταξης και να συζητηθεί το θέμα: «Επανεξέταση της απόφασης της μεταφοράς των υπηρεσιών στο νέο κτίριο».

Είναι φανερό ότι το νέο κτίριο δεν επαρκεί  για να είναι όλοι οι υπάλληλοι σε αυτό. Πόσω μάλλον τώρα που οφείλει η Περιφέρεια να προστατέψει τους εργαζόμενους αφού υπάρχει η πανδημία του κορονοϊού.

Τέλος ζητάμε να κληθούν στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας  ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Έδρας κ. Γ. Μουταφίδης και ο Γενικός Διευθυντής Υγείας κ. Β. Διαμαντόπουλος

Με εκτίμηση

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγγας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ