Δήλωση- Διαμαρτυρία  Θ. Πετράκου και Δ. Δρούγκα  

Δήλωση- Διαμαρτυρία  Θ. Πετράκου και Δ. Δρούγκα  

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Η.Δ. ΤΩΝ 3 ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ 6 ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ 15 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ»

 Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ προφανώς σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη όχι μόνο δεν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση όπως ζητήσαμε με υπογραφές  15 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και 6 παρατάξεις  για να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις σε τρία σημαντικά   θέματα για:

  1. Το νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο.

 2.Την δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων  της οικονομικής επιτροπής και

  1. Την ανάκληση της απόφασης για τον Ερασίνο ποταμό

Αλλά δείχνοντας έλλειψη σεβασμού απέναντι σε 15 Περιφερειακούς Συμβούλους και 6 παρατάξεις δεν ένταξε τα 3 αυτά σημαντικά θέματα ούτε στην ΗΔ του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αλήθεια αναρωτιόμαστε γιατί δεν θέλει ο κ. Πρόεδρος και η Περιφερειακή Αρχή να συζητηθούν  αυτά τα θέματα ;

  1. Γιατί δεν θέλουν να συζητηθεί η ανάκληση της υπ’ αριθμόν 409/2020 απόφασης που δημοσιεύθηκε στις 26/11/2020 και αφορούσε την «Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου “Οριοθέτηση – διευθέτηση του ποταμού Ερασίνου”» ; Όπως είχε δεσμευτεί ο κύριος Περιφερειάρχης μετά τη συζήτηση της επερώτησης από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Καρούζο αφού και το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών ομόφωνα αποφάσισαν ότι διαφωνούν με το συγκεκριμένο έργο.

2) Γιατί δεν θέλουν να αποφασίσει το ΠεΣυΠ να βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και να αναρτώνται στο web tv της ιστοσελίδας της Περιφέρειας, ώστε ο κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κάθε πολίτης και ο κάθε δημοσιογράφος να μπορεί να ενημερώνεται αναλυτικά για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής; Αλλά και  να ενημερώνονται οι  δημοσιογράφοι για τις  εισηγήσεις των θεμάτων της Οικονομικής Επιτροπής; Αφού πλέον  η Οικονομική Επιτροπή, μετά τις γνωστές αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, έχει γίνει πλέον υπερόργανο, το οποίο συζητά και αποφασίζει για τα περισσότερα από τα σοβαρά ζητήματα, τα οποία πριν ήταν στην αρμοδιότητα του ΠεΣυΠ.  

3) Γιατί δεν θέλουν να συζητηθεί το θέμα του νέου εκλογικού νόμου, του νέου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών»; Το οποίο ήδη έχει περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο και στο τέλος Φεβρουαρίου θα έχει εισαχθεί στη Βουλή και θα έχει ψηφιστεί. Θυμίζουμε ότι το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε να γίνει συζήτηση σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας   μια και πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει ριζικά τον εκλογικό νόμο και όχι μόνο για την αυτοδιοίκηση.

Τονίζουμε ότι δεν θα αποφύγει ο κ. Πρόεδρος και η Περιφερειακή Αρχή να συζητηθούν  αυτά τα σημαντικά θέματα. Θα τα θέσουμε στη προσεχή συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ να ενταχθούν προ ΗΔ  και θα ζητήσουμε να προταχθούν μάλιστα .    

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ