Λαϊκή Ενότητα: Η Τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν θα περάσει

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το όργιο βίας που επέδειξε για μία ακόμα φορά η ΕΛΑΣ, υπό τις εντολές του υπουργού της βίας Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σήμερα, για μία ακόμα φορά, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, διαδήλωσαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις της επαρχίας, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που προβλέπει πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών, αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση, σε ένα αντιδημοκρατικό κρεσέντο, προχωράει ακάθεκτη στην συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, παρά την κάθετη αντίρρηση του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και των φορέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, επιλέγει να καταθέσει το πιο επιθετικό νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, από τη μεταπολίτευση και μετά, εν μέσω νέου, καθολικού lockdown, κλειστών πανεπιστημίων και κλειστών σχολείων.

Η κυβέρνηση επέλεξε να αντιμετωπίσει τις σημερινές, μεγάλες διαδηλώσεις με άγρια καταστολή, βροχή δακρυγόνων, προσαγωγές και συλλήψεις. Στην Αθήνα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στη διαδήλωση, σε τρία διαφορετικά σημεία, ενώ προχώρησαν σε περισσότερες από 30 προσαγωγές στο σωρό, κάποιες εκ των οποίων ήδη μετατρέπονται σε συλλήψεις. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προπηλακίσουν ακόμα και  την αντιπρόεδρο της Βουλής Σοφία Σακοράφα.

Μεταξύ των προσαχθέντων και συλληφθέντων, βρίσκονται μέλη Φοιτητικών Συλλόγων και των Διοικητικών τους Συμβουλίων, μέλη της ΛΑΕ και άλλων μετώπων και οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς. Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν την προκλητική τους στάση, απειλώντας τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ με πρόστιμα και καταστολή. Στη Θεσσαλονίκη, η διαδήλωση αντιμετωπίστηκε επίσης με χημικά, καταστολή και προσαγωγές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να φιμώσει και να καταστείλει τις αντιστάσεις απέναντι στο νομοσχέδιο. Ωστόσο, έχει μείνει μόνη, απέναντι στην καθολική αντίθεση στην πολιτική της.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα της νεολαίας και απαιτεί:

–        Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα!

–        Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες και οι συλληφθέντες

–        Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες που ασκούνται σε βάρος των διαδηλωτών

Το Γραφείο Τύπου 10.2.2021