Λαϊκή Ενότητα: Ο Χατζηδάκης παρουσιάζει ως θετικό μέτρο την μείωση της προσωρινής σύνταξης

ΑΙΣΧΟΣ!!!!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

 

Η καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που αφορά χιλιάδες οικογένειες. Υπάρχουν 415.000 εκκρεμή συνταξιοδοτικά αιτήματα (κύρια σύνταξη, επικουρική, εφάπαξ) με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να περιμένουν χρόνια για να πάρουν σύνταξη.

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έδινε υποσχέσεις για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, απολύτως ψευδώς, ενώ μείωνε την συνταξιοδοτική δαπάνη, όπως προκύπτει και από τον προϋπολογισμό του 2021, που μειώνει το κονδύλι για τις συντάξεις περίπου κατά 2 δις.

Για τον λόγο αυτό, προς υλοποίηση της δημοσιονομικής της πολιτικής, αντί να προχωρήσει στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων, μειώνει ακόμα περισσότερο την προσωρινή σύνταξη, ακυρώνοντας και διατάξεις που η ίδια είχε ψηφίσει (νόμος 4714/2020).

Με βάση την πρόταση Χατζηδάκη η προσωρινή σύνταξη θα φτάνει μόλις το 35% του συντάξιμου μισθού (στην καλύτερη περίπτωση).

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Η Λαϊκή Ενότητα:

Καταγγέλλει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, που καταδικάζει συνταξιούχους να προσπαθούν να επιβιώσουν με 384 ευρώ (αυτά υπόσχεται ο κ. Χατζηδάκης).

Απαιτεί την αύξηση των δαπανών για τις συντάξεις και την άμεση καταβολή των εκκρεμών συντάξεων.

 Γραφείο Τύπου

2-2-2021