Δήλωση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου για την αποχώρησή της από την σημερινή ειδική συνεδρίαση του Π.Σ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.

« Αποχώρησα από τη σημερινή Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλοντας την  απαράδεκτη διαδικασία  που  εφάρμοσε η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. για τον απολογισμό των Πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. για τους παρακάτω λόγους:

1ον: Για τη πρόσκληση και τη συμμετοχή στη συνεδρίαση των Περιφερειακών Συμβούλων που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, που στήριξε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, και μάλιστα σε μία συνεδρίαση η οποία δεν έχει καμιά αποφασιστική σημασία.

2ον:Για το γεγονός ότι ενώ θα έπρεπε  ο ίδιος κύριος Τζιτζικώστας να επιδιώκει την έγκριση των πεπραγμένων του από το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, επέλεξε για άλλη μια φορά να καλυφθεί πίσω από τον νόμο και  να μην διαφοροποιηθεί ούτε στο ελάχιστο, διαδικαστικό θέμα, της αναβάθμισης της συζήτησης για τον απολογισμό των πεπραγμένων, υιοθετώντας έτσι τη διάταξη του νόμου, που διαχωρίζει τη συζήτηση του Απολογισμού από τον Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δράσης και δεν επιτρέπει στους Περιφερειακούς Συμβούλους να ψηφίσουν για τον απολογισμό.

3ον:Απαξίωσε ο ίδιος ο κύριος Τζιτζικώστας να αποστείλει στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου τον απολογισμό του, καθώς και των απολογισμό των Χωρικών Αντιπεριφεριαρχών, κατά κατάβαση των όσων ορίζονται από την νομοθεσία και των όσων ρητά αναφέρονται στον κανονισμό λειτουργίας του Π.Σ.

Η διαδικασία που εφάρμοσε και σήμερα  ο κύριος Τζιτζικώστας περιορίζει ασφυκτικά τα όρια της δημοκρατικής λειτουργίας του Π.Σ., ενός Αιρετού Οργάνου, ξεπερνά ακόμη και τις διατάξεις των αντιδημοκρατικών νόμων Καλλικράτη και Κλεισθένη και μας οδηγεί εκ των πραγμάτων ως Περιφερειακή Παράταξη : ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην αποχώρηση από την συνεδρίαση, ώστε να μην νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας, μία τέτοια αντιδημοκρατική διαδικασία ».

Το Γραφείο Τύπου.

Θεσσαλονίκη 29/1/2021

https://anypotaktidimokmak.blogspot.com/https://adimak.gr/

https://www.facebook.com/anypotakti.dimokratiki.makedonia/

Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 64, 3ος όροφος, γραφείο 36, ΤΚ 54627

Τηλ.: 2313319274 FAX: 2313319272 κινητό : 6972470577

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ