Λαϊκή Ενότητα: Δικογραφίες σε βάρος αγωνιζόμενων φοιτητών, εκπαιδευτικών και γιατρών

Δικογραφίες σε βάρος αγωνιζόμενων φοιτητών, εκπαιδευτικών και γιατρών: Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί την ήττα της με αυταρχικό παροξυσμό

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα κουρέλιασαν την αυταρχική και αντισυνταγματική απαγόρευση συναθροίσεων του Χρυσοχοΐδη και την πολιτική αυταρχισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που επιχειρεί με πρόσχημα την πανδημία, να περάσει ένα νομοσχέδιο που τσακίζει την δημόσια παιδεία και φιμώνει το φοιτητικό κίνημα.

Τέτοια είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης, που για να διαχειριστεί την ήττα της, καταφεύγει σε κατασταλτικό παραλήρημα. Η αστυνομία του υπουργού της βίας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε σχηματισμό δικογραφίας για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1 για μη αναγγελία της διαδήλωσης και μη ορισμό διοργανωτή αλλά και για παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων μέχρι 1/2.

Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τον αντιδημοκρατικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης, που προσφεύγει ολοένα και περισσότερο στις κατασταλτικές μεθόδους που θυμίζουν τα πιο αυταρχικά καθεστώτα και τις σκοτεινές εποχές του «γύψου». Δε διστάζουν να απειλούν με δικογραφίες φοιτητές και μαθητές! Η ΝΔ, όχι μόνο προχωρά στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που δεν έχει την υποστήριξη ούτε της ελάχιστης μειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά επιπλέον, αφού απέτυχε να καταστείλει τον αγώνα της νεολαίας με τη συνταγματική εκτροπή, τώρα προχωρά στην τελευταία λύση: την προσωπική καταδίωξη αγωνιστών και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Την ίδια αισχρή καταδίωξη επιχειρεί και σε βάρος των γιατρών, ανακοινώνοντας το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους. Οι ίδιοι κυβερνητικοί που δήθεν χειροκροτούσαν τους ηρωικούς γιατρούς και υγειονομικούς για την αυτοθυσία με την οποία εργάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σήμερα στήνουν σε βάρος τους δικογραφίες επειδή εκθέτουν την εγκληματική πολιτική εγκατάλειψης του συστήματος υγείας και της υγείας του πληθυσμού. Θέλουν να τους φιμώσουν για να μην αποκαλύπτεται η πραγματικότητα, ότι δηλαδή οι ηρωικοί γιατροί αγωνίζονται σε αυτήν τη μάχη της δημόσιας υγείας χωρίς όπλα, χωρίς ΜΕΘ, επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό, Μέσα Ατομικής Προστασίας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η Κυβέρνηση χωρίς κανένα πλέον πρόσχημα στήνει ένα αστυνομικό κράτος και βιομηχανία διώξεων κατά των αγωνιστών. Θέλουν να επιβάλουν το φόβο και να εκβιάσουν τους συνδικαλιστές και κοινωνικούς αγωνιστές να εφαρμόσουν τον επαίσχυντο νόμο κατάργησης του δικαιώματος στη διαδήλωση που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις το λαού και του νομικού κόσμου.

Να το γνωρίζουν ότι δεν θα το πετύχουν. Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσουν καμία άδεια από την αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν και να αγωνιστούν για τη ζωή.

Η οργή και το δίκαιο του λαού θα αποκαλύψουν τις σκευωρίες και θα σαρώσουν την πολιτική σας! Η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν! Θα διαλύσουν τα σχέδια Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη να κάνουν τα πανεπιστήμια αστυνομοκρατούμενα στρατόπεδα, τη νεολαία πειθήνια και σιωπηλή, να αποκλείσουν την πλειοψηφία των παιδιών από το πανεπιστήμιο και από ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα, είναι ώρα ευθύνης για την αριστερά και το κοινωνικό κίνημα. Η ανάγκη για την ευρύτερη συσπείρωση του κινήματος για την πάλη για τη δημοκρατία και τις λαϊκές ελευθερίες δεν παίρνει αναβολή. Η μεγάλη νίκη της 28/1, αλλά και αντίστοιχα στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη, που η νεολαία και ο λαός εξευτέλισαν τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δείχνουν το δρόμο. Η ενότητα και η αποφασιστικότητα υπήρξαν πάντοτε τα θεμέλια για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας και στις πιο δύσκολες εποχές, κατακτήσεις που σήμερα έχουμε καθήκον να υπερασπίσουμε. Οι τεχνητοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί, ο κατακερματισμός και οι μικροανταγωνισμοί μόνο να πλήξουν μπορούν την υπόθεση της πάλης για τη δημοκρατία.

Η Λαϊκή Ενότητα επιμένει στην πρότασή και καλεί εμφατικά τις πολιτικές δυνάμεις του κινήματος να συστρατευτούν άμεσα και να δεσμευτούν για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, των φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικού ανθρώπου.