ΛΑ.Ε.: Χιλιάδες Φοιτητές και πάλι στο δρόμο ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα των Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Παρά την μεθοδική προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την τρομοκρατία και την καταστολή, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και κλιμακώνονται.
Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα των Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η αστυνομία δεν τόλμησε να σταματήσει την μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας, όπου φοιτητές, μαθητές και καθηγητές επέβαλαν την παρουσία τους. Το ίδιο και στην Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο, όπου εκατοντάδες φοιτητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια.
Στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση έδειξε για μια ακόμα φορά το πραγματικό της πρόσωπο, βάζοντας τα ΜΑΤ να επιτεθούν με γκλομπ και δακρυγόνα στους φοιτητές για να αποτρέψουν την πορεία, κάνοντας μάλιστα τρεις προσαγωγές. Ωστόσο και εκεί η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών επέβαλε την διαδήλωση.
Οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο οξύνονται καθημερινά. Εκατοντάδες φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες σύλλογοι μελών ΔΕΠ συντονίζουν τις αντιστάσεις τους, ενώ η Σύνοδος των Πρυτάνεων εξέφρασε την ρητή αντίθεσή της στο νέο σύστημα εισαγωγής, στις διαγραφές των φοιτητών, στην πανεπιστημιακή αστυνομία και το πειθαρχικό δίκαιο.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν υπολόγισε ότι δεν θα ξεμπερδέψει με τη νεολαία τόσο εύκολα, παρότι έφερε το νομοσχέδιο σαν τον κλέφτη, εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία και σχολές. Παρότι συνεχίζει να κλιμακώνει τον αυταρχισμό, παρουσιάζοντας σήμερα το νέο «δόγμα Χρυσοχοΐδη» για την «προληπτική καταστολή» των διαδηλώσεων με αύρες, ξύλο και δακρυγόνα.
Το νομοσχέδιο έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί!
Ο αγώνας για δημόσιο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο, για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μπορεί να νικήσει!