Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο σε 1 ταξί να μεταφέρονται 4!!! μαθητές ΑμεΑ

Καλαμάτα 21 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ    ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο σε 1 ταξί να μεταφέρονται 4!!! μαθητές ΑμεΑ

Προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής 

Κύριε Πρόεδρε και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Είμαι εξοργισμένος από την αναλγησία και τη γελοιότητα της νομοθεσίας  για την μεταφορά των μαθητών ΑμεΑ. Μετά από παράπονα και διαμαρτυρίες που δέχτηκα από γονείς παιδιών που είναι μαθητές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας διαπίστωσα ότι η νομοθεσία της   κυβέρνησης προβλέπει ότι επιτρέπεται να μεταφέρονται μέχρι και 4 μαθητές ΑμεΑ στα Ειδικά Σχολεία με ένα ταξί, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού – τη στιγμή που στα ταξί επιτρέπεται η επιβίβαση και η μεταφορά μόνο ενός ατόμου ή δύο, όταν πρόκειται για παιδί ή ηλικιωμένο που έχει ανάγκη συνοδού.!!!

Συγκεκριμένα στη Κοινή Υπουργική Απόφαση με ΦΕΚ 4899/Β/6-11- 2020, στην ενότητα 19 «Μεταφορές» αναφέρεται:

«Μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Η δυνατότητα του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης Βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών».

Δηλαδή, κατά τους εγκεφάλους των Υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Μεταφορών , τα παιδιά με αναπηρία που μεταφέρονται με ταξί δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν κορωνοϊό και ο μοναδικός κίνδυνος είναι κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση; Ακόμα, τα παιδιά που μετακινούνται με ταξί στις μη οστικές περιοχές δεν κολλάνε κορωνοϊό; Τέλος, τέσσερα (4) παιδιά σε ένα ταξί δεν είναι παράβαση για τους εγκεφάλους των Υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Μεταφορών του  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας;

Επειδή το ανωτέρω  εδάφιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 4899/Β/6-11- 2020  είναι επιεικώς απαράδεκτο ανεπίτρεπτο και γελοίο και επειδή την αρμοδιότητα για την μεταφορά των μαθητών την έχει η Οικονομική Επιτροπή σας ζητούμε:

1.Να  σταματήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από αύριο   να εφαρμόζετε με τυπολατρία το ανωτέρω γελοίο  και ανεπίτρεπτο ΦΕΚ ,εξάλλου έχει η Οικονομική Επιτροπή τέτοιο δικαίωμα αφού ορίζει  «μέχρι και τέσσερα (4) άτομα» και όχι «4 άτομα»

  1. Να πάρει απόφαση στην αυριανή Συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή και να ζητήσει την τροποποίηση του ανωτέρω απαράδεκτου εδαφίου του ΦΕΚ .

Απευθύνομαι σε σας κ. Πρόεδρε και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και σας ζητώ να εντάξετε το θέμα αυτό Προ Ημερησίας ως κατεπείγον στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

Ο επικεφαλής

Θανάσης Πετράκος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ