Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το νομοσχέδιο που αφορά στην αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, στις διαγραφές φοιτητών,
στον περιορισμό στην εισαγωγή σε αυτά, μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε στρατόπεδα, αλλά και εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι το πιο αντιδραστικό (από τα πολλά αντιδραστικά) που έχει φέρει προς ψήφιση στην Βουλή η κυβέρνηση.
Ο περιορισμός των εισακτέων, ο περιορισμός των χρόνων φοίτησης, λίγο μετά την εξίσωση των πτυχίων των «κολεγίων» με αυτά του ελληνικού πανεπιστημίου, έχουν στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών των κολεγίων, και τον περιορισμό στην μόρφωση για τα παιδιά λαϊκών οικογενειών.
Ταυτόχρονα, η εισαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η μετατροπή των αγωνιστικών
πρακτικών των φοιτητών σε πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, αποκαλύπτει τον στόχο της
κυβέρνησης να «ξεμπερδεύει» με το κίνημα της νεολαίας που έχει αποτελέσει παράδειγμα για όλη την κοινωνία.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις και να επιβάλει την πολιτική της. Δεν θα της περάσει .Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπαιδευτικών και φοιτητών, που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 12:00 στα Προπύλαια και αγωνίζεται για δημόσια παιδεία και δημοκρατικές ελευθερίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ