6 απολύσεις εργαζομένων το “πρωτοχρονιάτικο δώρο” του OTE

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και μεσούσης της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων η γερμανική διοίκηση απέλυσε έξι εργαζόμενους στον ΟΤΕ.

Η διοίκηση του ΟΤΕ, εκμεταλλευόμενη το εργασιακό καθεστώς γαλέρας που επέβαλλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις εγκαινιάζει και στον ΟΤΕ τις ομαδικές απολύσεις.

Η διοίκηση του ΟΤΕ δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο και στέλνει στην ανεργία ανθρώπους που προσέφεραν επί σειρά ετών στον οργανισμό. Η διοίκηση του ΟΤΕ δεν αρκείται στο ότι η εταιρεία είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με κέρδη που συνεχώς αυξάνονται και με τζίρο που επίσης συνεχώς αυξάνεται. Στέλνει στον καιάδα των απολύσεων και της ανεργίας 6 εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα στέλνει και μήνυμα σε όλους τους άλλους.

Για τις απολύσεις αυτές δεν είναι άμοιρες ευθυνών όλες οι κυβερνήσεις που προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ με πρώτη απ’ όλες την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία σε προηγούμενη διακυβέρνηση πούλησε και το management της επιχείρησης στη γερμανική Deutsche Telekom.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρίσκονται ήδη σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τόσο το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα όσο και η κοινωνική και πολιτική Αριστερά έχουν χρέος να σταθούν δίπλα τους, να σταθούν ανάχωμα και εμπόδιο στις επιδιώξεις της Deutsche Telekom. Έχουν χρέος να συντονίσουν τη δράση τους σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που στο επίκεντρό του θα έχει την ανάκληση των απολύσεων.

Οι απολύσεις αυτές πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΟΜΕ – ΟΤΕ

«Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31/12/2019.

Μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του η διοίκηση έβαψε τα χέρια της με αίμα προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας πως όλη η εθελουσία ήταν μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση.

Έγραψε η διοίκηση αυτή την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ντροπή!

Δεν δίστασαν ακόμη να παραβιάσουν και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος ΔΣ.

Αυτό το βράδυ στα πολυτελή τους σαλόνια κάποια στελέχη μπορούν να διηγούνται τα επιτεύγματα στα παιδιά τους, διδάσκοντας τα να γίνουν ίδιοι. Καλή σας νύχτα.

Κάποια άλλα παιδιά, την ίδια ώρα, θα κοιτούν με τα δακρυσμένα μάτια τους γονείς τους που θα τους μιλούν για λέξεις όπως περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ