ΑΣΠ: Αντιδεοντολογική και απαράδεκτη η προσφυγή, κατά των κατοίκων του Δήμου Ευρώτα

                                           ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

   ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Θεωρούμε άκρως αντιδεοντολογική και συνεπώς απαράδεκτη την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τις ψήφους των παρατάξεων Νίκα και Τατούλη, να ορίσει δικηγόρο με την εντολή μάλιστα  να αντιπαρατεθεί στην προσφυγή που έχει καταθέσει ο Δήμος Ευρώτα και  οι φορείς της περιοχής για να ακυρωθούν οι Περιβαλλοντικοί όροι και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα από τα σκουπιδοεργοστάσια σε περιοχή Natura   του Δήμου  Ευρώτα!!! .

Η απόφαση αυτή είναι ακόμη πιο απαράδεκτη διότι γνωρίζουν καλά και ο κ. Νίκας και ο κ. Τατούλης  ότι μία από τις «κόκκινες κάρτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ως γνωστόν  έχει απορρίψει τη χρηματοδότηση του έργου ΣΔΙΤ είναι και η επιλογή να κατασκευαστεί ένα από τα σκουπιδοεργοστάσια και  πάνω από όλα να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ !!!σε περιοχή Natura και μάλιστα πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα της μισής Λακωνίας Το να επιμένει και η νέα περιφερειακή αρχή στη χωροθέτηση ιδιαίτερα του ΧΥΤΥ  είναι και ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς   του Δήμου Ευρώτα  έχουν προσφύγει διότι είναι μεγάλοι οι  κίνδυνοι .   Μία αστοχία θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα, δηλαδή θα καταστρέψει τη ζωή στη μισή Λακωνία.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την Περιφερειακή Αρχή να δώσει εντολή στο δικηγόρο να μην εναντιωθεί στη προσφυγή του Δήμου Ευρώτα .  Και επιτέλους  να  ακυρώσει τη σύμβαση ΣΔΙΤ και μαζί με τους Δήμους να προχωρήσουμε  σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης, με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών.