Αποχαιρετιστήριο της ΛΑ.Ε. για τον θάνατο του υποψηφίου βουλευτή της στη Φλώρινα Σπύρου Παπαντωνίου

Αποχαιρετιστήριο της ΛΑ.Ε. για τον θάνατο του υποψηφίου βουλευτή της στη Φλώρινα Σπύρου Παπαντωνίου

Με σχετική καθυστέρηση μάθαμε ότι σύντροφος Σπύρος Παπαντωνίου, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, έφυγε από τη ζωή.

Ο Σπύρος ήταν πολιτικός μηχανικός και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Γεννήθηκε το 1952, στο χωριό της Φλώρινας, που ονομάζεται Ανταρτικό, όπου ήταν και η έδρα το Γενικού Στρατηγείου του Δημοκρατικού Στρατού στα δύο τελευταία χρόνια του εμφυλίου πολέμου.

Το μετεμφυλιακό κράτος ρήμαξε το χωριό και την οικογένεια του και τον έστειλε από νήπιο στα στρατόπεδα τη Φρειδερίκης. Έτσι, βρέθηκε να φοιτά στο 1ο Λύκειο του Αργοστολίου, στην Κεφαλονιά, από το 1964 μέχρι το 1971.

Ο Σπύρος ήταν πολιτικά και οργανωτικά ενταγμένος στην Αριστερά. Πάντα μπροστάρης στους λαϊκούς αγώνες για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Τα τελευταία χρόνια ήταν στέλεχος το Αριστερού Ρεύματος και της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και του Ιουλίου του 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις κόρες του Χρύσα και Σοφία και στην Ελένη. Ψυχή βαθειά!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ