ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Η ανάπλαση της ΔΕΘ και η αδιανόητη υποκρισία ενός αναξιόπιστου πολιτικού προσωπικού

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στη νέα οικονομική και υγειονομική κρίση, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, χιλιάδες εργαζόμενοι κοιτούν με τρόμο το μέλλον, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία εξαντλούν τις φυσικές δυνάμεις τους για να σώζουν τις ζωές μας, η κυβέρνηση της Ν.Δ., εκμεταλλευόμενη και τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα, περνάει από τη Βουλή σωρεία νομοσχεδίων, που ανατρέπουν εκ βάθρων ότι απέμεινε από τα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στα πλαίσια αυτά, η Διοίκηση της ΔΕΘ προχωρά τη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης της ΔΕΘ, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων των «μαύρων επενδυτών», όσων δηλαδή, στα χρόνια της κρίσης, αγόρασαν λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, τουριστικά φιλέτα, προσδοκώντας να απομυζήσουν περισσότερα κέρδη, από μια χώρα που μετατρέπεται, πέραν των άλλων, σε τουριστική αποικία της Ν.Α Ευρώπης.

Κι αν είναι απόλυτα κατακριτέο αυτό, επειδή στρέφεται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα με εκμετάλλευση της ζοφερής συγκυρίας, αλλά συνάδει με τον σταθερό πολιτικό προσανατολισμό της Ν.Δ., αυτό που προκαλεί αφωνία από το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας, είναι ότι στελέχη και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπογράφουν κείμενο ενάντια στο προωθούμενο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, ξεχνώντας(;;;), ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, το «έτρεξε» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του αρμόδιου Υπουργού της κι έγινε δημόσια διαβούλευση, όμως, πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές κτλ. που υπογράφουν τώρα, τότε κρύφτηκαν μέσα στην απόλυτα συναινετική σιωπή τους.

Όταν επίσης, ο κ. Φάμελλος, αρμόδιος τότε Υπουργός, μόλις το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, κατήγγειλε τη Ν.Δ. ότι δεν προωθεί το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ με τους ρυθμούς που θα έπρεπε, και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (όπως και η κα Γεννηματά), κατά τη φετινή επίσκεψή του στη ΔΕΘ, δήλωσε για μια ακόμη φορά τη στήριξή του στο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ!!!!!

Πού ήταν όλοι αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που υπογράφουν τώρα το κείμενο διαφωνίας όταν συνέβησαν όλα αυτά;; Σε πιο λαγούμι ήταν κρυμμένοι; Πόση αξιοπιστία μπορεί να έχει σήμερα η υπογραφή τους σε ένα κείμενο διαφωνίας όταν, κυριολεκτικά μέχρι χθες, σιωπούσαν ηχηρά;;

Προσπαθώντας μάλιστα να εξαπατήσουν και όσους διατηρούμε ακόμη τη μνήμη και την κρίση μας, και να αποκρύψουν την ιδιοτελή και βαθιά υποκριτική στάση τους, αντί να περιλάβουν μια γενναία, τουλάχιστον αυτοκριτική, στο κείμενο που συνυπογράφουν,  αναφέρουν: «Συγκυριακοί λόγοι οδήγησαν στην εγκατάλειψη της επιλογής αυτής (εννοούν την αποφασισμένη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο), αλλά οι ουσιαστικοί λόγοι για μετεγκατάσταση της εκθεσιακής δραστηριότητας παραμένουν»!!

Δηλαδή, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δρομολόγησε τη συγκεκριμένη ανάπλαση της ΔΕΘ, αλλά έφταιγαν τα «συγκυριακά» μνημόνια, δεν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ που και υπόγραψε και τα υπηρέτησε, και τώρα που δεν έχουμε μνημόνια (υποτίθεται), μπορούμε να ξανακάνουμε τους επαναστάτες!

Χαρακτηρίζουν ως «οικονομικό και πολιτικό ατόπημα» το σχέδιο ανάπλασης, ενώ σφύριζαν αδιάφορα, όταν η Λαϊκή Ενότητα, πανεπιστημιακοί και άλλοι φορείς τόνιζαν την επιζήμια για το Δημόσιο διαδικασία των ΣΔΙΤ που εμπεριέχει για την υλοποίησή του, και μάλιστα με διαδικασίες fast track, επειδή οι ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν την «επένδυση» αποκτούν ισχυρό μερίδιο στη μετέπειτα εκμετάλλευση και διαχείριση του χώρου, με τις «πλάτες» του δημοσίου προϋπολογισμού!

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τονίζει για μια ακόμη φορά, ότι με την ανάπλαση αυτή μπαίνει ταφόπλακα στην οποιαδήποτε δυνατότητα μελλοντικής μετεγκατάστασης της ΔΕΘ εκτός πόλεως. Επιπλέον, όχι μόνον δε θα συμβάλει στο ελάχιστο στη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων της πόλης και της περιοχής, αφού εμπεριέχει τη λογική της λειτουργίας της ΔΕΘ ως ιμάντα αύξησης του επιχειρηματικού κέρδους, ιδιαίτερα του μεγάλου κεφαλαίου ( κατασκευαστικοί όμιλοι, ξενοδοχείο 5 αστέρων με υπόγεια parking κτλ.), αλλά θα επιβαρύνει πολλαπλάσια και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αφού επιβαρύνει με περισσότερο μπετόν έναν βασικό χώρο στο κέντρο της πόλης, επιδεινώνει με τα υπόγεια parking τη θερμοκρασία του υπεδάφους, προσελκύει περισσότερα οχήματα στο κέντρο της πόλης αντί να το αποσυμφορήσει, δεν έχει χώρους πρασίνου και δε δημιουργείται κανένα μητροπολιτικό πάρκο.

Περισσότερο επιζήμιοι όμως από το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ είναι η πολιτική υποκρισία και ο καιροσκοπισμός, που προσβάλλουν όσους σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς παλεύουν να σταθούν όρθιοι με εντιμότητα και συνέπεια, και θρέφουν το σκουλήκι της δυσπιστίας, απογοήτευσης και αποστασιοποίησης των συμπολιτών μας απέναντι στην πολιτική, συντηρώντας ένα σάπιο πολιτικό σύστημα εξουσίας, που δε μπορεί και δε θέλει να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια, ακόμη και σ΄ αυτούς τους ζοφερούς καιρούς, που ανατρέπονται τα πάντα στη ζωή μας.

Η ριζοσπαστική αριστερά, όσοι, κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, δεν υπέκυψαν στην παραμυθία της αναγκαιότητας των μνημονίων, που στις ρίζες της είχε την λαγνεία της εξουσίας, έχουν υποχρέωση και καθήκον, να συνεργαστούν, να συνοδοιπορήσουν, για να ανοίξουν καινούριους δρόμους για την απελευθέρωση της κοινωνίας από την εκμετάλλευση, αλλά και τον παλαιοκομματικό πολιτικαντισμό

ΛΑΕ Θεσσαλονίκης