Λαϊκή Ενότητα: Προϋπολογισμός 2021- Περικοπές για τον λαό, παροχές στην πλουτοκρατία

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προϋπολογισμός 2021 : Περικοπές για τον λαό, παροχές στην πλουτοκρατία

Ο Προϋπολογισμός του 2021 που ήδη συζητείται στην Βουλή είναι απολύτως ταξικός και στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία λόγω πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο που αυξάνονται είναι οι φόροι (3.571 εκ. περισσότεροι φόροι από πέρσι), ενώ περικόπτονται όλες οι κοινωνικές δαπάνες και συγκεκριμένα:

  • 572 εκ. λιγότερα για υγεία εν μέσω πανδημίας
  • 978 εκ. ευρώ λιγότερα για συντάξεις από το κράτος
  • 820 εκ. ευρώ λιγότερα για επιδόματα ανεργίας
  • 242 εκ. λιγότερα για φάρμακα

Περικόπτονται όλες οι δαπάνες για πολιτισμό, για ανάπτυξη, για τοπική αυτοδιοίκηση κ.α. και αυξάνονται υπέρογκα μόνο οι δαπάνες για την άμυνα λόγω αγοράς εξοπλιστικών προγραμμάτων από ΗΠΑ και Γαλλία.

Ο προϋπολογισμός του 2021 ο οποίος καταγράφει πλήρως τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που σε συνδυασμό με το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη το οποίο προωθούν τάχα για την ανάπτυξη της οικονομίας, ουσιαστικά προωθεί εσωτερικά μνημόνια στο διηνεκές εις βάρος των εργασιακών, κοινωνικών αλλά και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τον προϋπολογισμό του 2021 ως απολύτως αντιλαϊκό και αντιαναπτυξιακό και δηλώνει ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη λαϊκών αγώνων και στην ανατροπή της λιτότητας αλλά και για την διαμόρφωση ενός φιλολαϊκού ριζοσπαστικού προγράμματος οικονομικής ανόρθωσης, που θα διασφαλίζει τα βασικά εργασιακά δικαιώματα και θα ικανοποιεί τις κοινωνικές ανάγκες.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

15/12/2020