Εκλογές στη Βενεζουέλα: «Να μη γίνει ξανά η Ελλάδα “cheerleader” του αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

Εκλογές στη Βενεζουέλα: «Να μη γίνει ξανά η Ελλάδα “cheerleader” του αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

Ο οικονομολόγος και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, χαρακτηρίζει προκλητικό ότι ο «εκλεκτός» των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό, «έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για “στημένες” εκλογές, παρά τη συμμετοχή περισσότερων από 100 κομμάτων, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να ανήκουν στη συντηρητική αντιπολίτευση».

«Τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ, η Ουάσιγκτον και η Ε.Ε. προσπαθούν να προϊδεάζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τη δήθεν “νοθεία”, στις προγραμματισμένες εκλογές για τη νέα Εθνοσυνέλευση, που θα λάβει χώρα στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, την Κυριακή (6/12)» υπογραμμίζει στο Sputnik o οικονομολόγος, πρώην βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Η κραυγαλέα άρνηση της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της (σ.σ. Ε.Ε.) να στείλει παρατηρητές και στις προσεχείς εκλογές αποδεικνύει, προσθέτει ο συνομιλητής μας, «την απόλυτη αδυναμία τους να τεκμηριώσουν τις αβάσιμες κατηγορίες τους. Η υπόλοιπη πάντως διεθνής κοινότητα θα εκπροσωπείται στις εκλογές, όπως και στις προεδρικές του 2018, με περισσότερους από 1.500 παρατηρητές».

Εξίσου προκλητική χαρακτηρίζει και τη στάση του «εκλεκτού» των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων, Χουάν Γκουαϊδό, ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΕΞ, που «εδώ και καιρό έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για “στημένες εκλογές“, παρ’ όλη τη συμμετοχή περισσότερων από 100 κομμάτων, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να ανήκουν στη συντηρητική αντιπολίτευση».

«Μολονότι λαμβάνουν χώρα και αποτυχαίνουν οικτρά προσπάθειες δολιοφθοράς, ενόπλων πραξικοπημάτων και εισβολών με μισθοφόρους, αλλά και σκληρές παράνομες κυρώσεις στη συνολική οικονομία της Βενεζουέλας, τολμούν κι αναμασούν την καραμέλα στημένων εκλογών. Αυτό μόνο ως κακόγουστο χολιγουντιανό έργο του ψυχρού πολέμου μπορεί να ιδωθεί» επισημαίνει ο κ. Ήσυχος.

Η ελληνική κυβέρνηση, που αναγνώρισε και υποδέχτηκε ως συνομιλητή της από την πρώτη στιγμή τον πραξικοπηματία Γκουαϊδό, «καλά θα κάνει να αποφύγει για ακόμη μια φορά να μετατραπεί σε “cheerleader” του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, στην περίπτωση των εκλογών της Βενεζουέλας» είναι η συμβουλή του κ. Ήσυχου προς τον κ. Μητσοτάκη και τον σύμβουλό του για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσονα Πιπίνη. «Αλλιώς, θα μένει “μετεξεταστέα” ακόμη και στο “μάθημα του cheerleading” που τόσο θαυμάζει και έχει εισάγει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα» καταλήγει.

Αναδημοσίευση από το Κοσμοδρόμιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ