Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση οφείλει να προβεί στην επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών

• Η κυβέρνηση οφείλει να προβεί στην επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών
• Η κυβέρνηση είναι δέσμια των ιδεοληψιών της και των ιδιωτικών συμφερόντων

Η επιστολή του Υπουργείου Υγείας προς τους κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης να ανταποκριθούν εθελοντικά, έστω και την τελευταία στιγμή, στο κάλεσμα να παραχωρήσουν κλίνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας που σαρώνει την Θεσσαλονίκη, και η αποκάλυψη της συστηματικής άρνησης τους, που ανάγκασε το Υπουργείο να προβεί σε απειλεί για αναγκαστική επίταξη, αποτελεί την ποιο δραματική απόδειξη της ιδεολογικής και πολιτικής ήττας της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να εξάρουν την σημασία του Ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παρακολουθήσαμε την κυβέρνηση να χρυσώνει κυριολεκτικά τους κλινικάρχες με 60 εκατομμύρια ευρώ, 30 για covid test και 30 για ΜΕΘ, και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα.
Οι κλινικάρχες τα θέλουν όλα χωρίς να προσφέρουν τίποτε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. ΜΕΘ δεν υπάρχουν, ασθενής νοσηλεύονται ακόμη και σε αυτοκίνητα, κατάλληλο και επαρκές προσωπικό για να στελεχώσει τις ΜΕΘ δεν υπάρχει, η Θεσσαλονίκη βουλιάζει, νοσηλεύτριες φεύγουν εθελοντικά για να βοηθήσουν και οι κλινικάρχες, που χρυσώθηκαν με χρήματα του Ελληνικού λαού, αρνούνται να διαθέσουν τις ΜΕΘ.
Η δε κυβέρνηση μέχρι τώρα απλώς τους παρακαλούσε. Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

1 Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας.
2 Προσλήψεις άμεσα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία και ενίσχυση του εξοπλισμού τους.
3 Άνοιγμα κλειστών νοσοκομείων, στελέχωση τους με το αναγκαίο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά covid.

Η κυβέρνηση παίζει με την υγεία του λαού, βυθισμένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της αλλά και στα ιδιωτικά συμφέροντα, που θέλει να εξυπηρετήσει. Η πανδημία απέδειξε ότι η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι ιδιώτες θέλουν μόνο να κερδοσκοπήσουν. Είναι απαράδεκτο να τους επιτρέπεται να το κάνουν σε τέτοιο βαθμό ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες πολέμου, που βιώνουμε.