Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Μήπως η χούντα δεν τελείωσε το ’73;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Μήπως η χούντα δεν τελείωσε το ’73;

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Το γνωστό σύνθημα της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73» αποκτά στη φετινή 47η επέτειο δραματική επικαιρότητα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κυβερνά με διατάγματα του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας ο οποίος απαγόρευσε τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων!!!  τρεις μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αν νομίζει η κυβέρνηση με αυτής της φασιστικής έμπνευσης αποφάσεις θα «ξεμπερδέψει» με τα μηνύματα του Πολυτεχνείου πλανάται πλάνη οικτρά.

Η κατάσταση ανάγκης που έχει δημιουργήσει η πανδημία «δικαιολογεί προφανώς σειρά από μέτρα που περιορίζουν την άσκηση των ελευθεριών, όμως άλλο τόσο είναι βέβαιο ότι είναι ακόμη πιο πολύτιμη η διαφύλαξη του σκληρού πυρήνα του δημοκρατικού κράτους δικαίου στον οποίον αυτονόητα εντάσσονται οι ελευθερίες έκφρασης και συνάθροισης και οι θεμελιώδεις συνταγματικές εγγυήσεις τους», όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους η Ελληνική Εταρεία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» ενώνει τη φωνή της με τους χιλιάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των γραμμάτων, της τέχνης και του Πολιτισμού και καταδικάζει: την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες δεν μπορεί να τα καταργήσει η κυβέρνηση κρυπτόμενη πίσω από τις αποφάσεις του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας. Ακόμη έστω και τώρα οφείλει να αποσύρει την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική αυτή απόφαση.

Το Γραφείο Τύπου