Νίκος Βρυώνης: Το “δικό μας” Πολυτεχνείο δεν ευνουχίζεται

Το “δικό μας” Πολυτεχνείο δεν ευνουχίζεται

Το “δικό μας “Πολυτεχνείο γράφτηκε στο νου και στην καρδιά. Όπως γράφτηκε, όχι στα σχολειά και στα ΜΜΕ, αλλά, από τα παιδιά της εποχής εκείνης.

Ότι και να κάνετε, όσο και να προσπαθήσετε, και ομολογουμένως το προσπαθείτε χρόνια τώρα, για να ευνουχίσετε και το Πολυτεχνείο, όσο θα υπάρχει στην Πατησίων το ΕΜΠ , όσο θα υπάρχει η πεσμένη κεφαλή στην είσοδο, σε κοινή θέα για τον παππού και την γιαγιά, για τον πατέρα και το παιδί που θα περνάει και θα ρωτάει, όσο θα υπάρχει έστω και ένας που αντιστέκεται στην συστημική λοβοτομή, το Πολυτεχνείο , το “δικό μας “ Πολυτεχνείο δεν θα γίνει πασχαλινή εορτή κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι του συστημικού μπλοκ.

Αν σήμερα ποντάρετε στο φόβο και στον κίνδυνο, αν σήμερα βρήκατε ευκαιρία να απαγορεύσετε αυτό που δεν μπορούσατε να κάνετε χτες, αν σήμερα βρήκατε ευκαιρία και προσπαθείτε να μετατρέψετε την μνήμη, την ΙΣΤΟΡΙΑ, σε “ανώδυνη γιορτούλα”, θα το βρείτε μπροστά σας. Η ύβρις, αργά η γρήγορα, πληρώνεται.

Το “δικό μας” Πολυτεχνείο είναι αυτό, της Ελευθερίας, των Δικαιωμάτων, της Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας. Είναι το Πολυτεχνείο, για το δικαίωμα στην Εργασία, στην Παιδεία, στην Υγεία, για ατομικά και κοινωνικά Δικαιώματα. Και αυτά τώρα δοκιμάζονται, γι΄αυτό δεν θέλετε την συγκέντρωση, γι΄αυτό προσπαθείτε να το “βαπτίσετε”.

Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι την επομένη της συγκέντρωσης, θα χρεωθούμε, θα μας χρεώσετε, ανευθυνότητα, διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, διασάλευση της τάξης, Είστε ικανοί, να μας χρεώσετε τη δική σας ανικανότητα, τις δικές σας πολιτικές επιλογές και ευθύνες, είστε ικανοί να μας χρεώσετε ακόμα και την πανδημία.

Ένα είναι σίγουρο, η 17η Νοέμβρη θα περάσει, η πανδημία θα περάσει, οι πολιτικές σας και το αφήγημα προς το παρόν περνάνε, αλλά και το λαδάκι στο πολιτικό σας καντήλι όλο και σώνεται. Και το πολιτικό σας λαδάκι σώνεται γιατί ποντάρετε στον ΦΟΒΟ και στην ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Και όσες κυβερνήσεις πόνταραν σε αυτά το μόνο που κατάφεραν είναι να κάνει μεγάλο θόρυβο η πτώση τους.

Δεν ήταν εύκολη η απόφαση μας να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκτιμώ ότι δεν ήταν εύκολη για κανέναν ατομικά αλλά και σαν συλλογικότητες. Δεν ήταν εύκολη όχι επειδή το απαγόρευσε ο κος Χρυσοχοίδης κατ εντολή του Πρωθυπουργού, ούτε γιατί φοβόμαστε την επικοινωνιακή χρέωση. Δεν ήταν εύκολη γιατί χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια να τηρηθούν οι όροι και κανόνες, έστω και αν η συμμετοχή θα έχει κατά βάση συμβολικό και όχι μαζικό χαρακτήρα. Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα πετύχει γιατί όσοι  θα συμμετέχουν, ξέρουν και έχουν την βούληση να κάνουν τα απαραίτητα για να πετύχει. Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις έχουν δώσει επανειλημμένως εξετάσεις και έχουν πετύχει. 

Η απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς. Οι μάσκες έπεσαν, και όσοι δεν καταλάβαιναν η δεν έβλεπαν τώρα δεν δικαιολογούνται. Είναι πλέον ευθύνη των αριστερών και ριζοσπαστικών δημοκρατικών δυνάμεων να απαντήσουν από κοινού για την προάσπιση της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων, για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Και όσο για εσάς κύριοι της κυβέρνησης και του συστημικού μπλοκ, ξέρετε (και ξέρουμε) την δουλειά σας ανήμερα και την επομένη της 17ης Νοεμβρίου. Καλές υπερωρίες.

Νίκος Βρυώνης

Μέλος της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος (ΛΑΕ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ