Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της Δάφνης Κατσίμπα

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 14/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ν.Ι.Θ., ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑ

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη στοχευμένη επίθεση στην Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα,  και την προσπάθεια φίμωσης της ίδιας, των νοσοκομειακών γιατρών, και του συνδικαλιστικού κινήματος, με την παραγγελία από την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης προς στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, να διεξάγει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της, για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Αυτό, επειδή η Ε.Ν.Ι.Θ. καλεί, όπως και άλλα σωματεία, ομοσπονδίες, οργανώσεις κτλ. σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το φετινό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αυτός όμως είναι ο τυπικός λόγος. Η πραγματική αιτία της δίωξης βρίσκεται στις δηλώσεις της Προέδρου της Ε.Ν.Ι.Θ., η οποία αποκαλύπτει και καταγγέλλει δημόσια στα Μ.Μ.Ε. τη ζοφερή κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία για να ανταπεξέλθουν στον αγώνα τους για την προστασία της ζωής μας μέσα από απαράδεκτα αντίξοες συνθήκες, καταγγέλλει τις ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνικά μέσα, μέτρα προστασίας, ΜΕΘ κτλ. και ανατρέπει έτσι, μέσα από την παράθεση της πραγματικότητας, τις ωραιοποιημένες και ανακριβείς εικόνες που δίνει η κυβέρνηση, συγκαλύπτοντας τις τρομερές ευθύνες της για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.

Πώς να αντέξει η κυβερνητική προπαγάνδα άλλωστε, όταν σήμερα, η Πρόεδρος κατήγγειλε ότι, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας του κορονοϊού, δε γίνονται καθόλου τεστ εξακρίβωσης στους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, με συνέπεια τη μετάδοση του ιού και το κλείσιμο κρίσιμων τομέων των νοσοκομείων!

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης απαιτεί να σταματήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οποιαδήποτε κίνηση δίωξης σε βάρος της Δάφνης Κατσίμπα και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στην ίδια και στους γιατρούς, νοσοκομειακούς, εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, που με αυταπάρνηση δίνουν τον αγώνα ενάντια στην πανδημία.

Το Γραφείο Τύπου