Βασίλης Πριμικήρης: Η Γαλλία, οι Ισλαμοφασίστες, η συνείδηση του Μουσουλμανικού κόσμου και ο Ερντογάν

Βασίλης Πριμικήρης: Η Γαλλία, οι Ισλαμοφασίστες, η συνείδηση του Μουσουλμανικού κόσμου και ο Ερντογάν

Μετά τα δραματικά γεγονότα στην Γαλλία το τεράστιο ζήτημα σήμερα είναι να μην ταυτιστεί στην συνείδηση του μουσουλμανικού κόσμου ότι ο Ερντογάν και οι Τζιχαντιστές ισλαμοφασίστες, εκπροσωπούν και εκφράζουν την θρησκευτική τους πίστη και τα συμφέροντά τους σε αντίθεση με την χριστιανική δύση αλλά και τις νέο αποικιοκρατικές της φυσικά διαθέσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι θρησκείες ως όπιο των λαών λειτούργησαν πάντα για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αντιλαϊκών οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων….!

 Το να περιφρονείς η να σαρκάζεις την θρησκεία του άλλου και τα σύμβολα της είναι ηθικά και πολιτιστικά απαράδεκτο γεγονός. Είναι απαράδεκτο το έντυπο που κοροϊδεύει τον Μωάμεθ. Το να σφάζεις αθώους ανθρώπους, όμως,  χάριν μιας θρησκείας και ενός θρησκευτικού φανατισμού  είναι βαρύτατο και αποτροπιαστικό έγκλημα.

Ούτε η αποικιοκρατία νέα και παλιά, ούτε ο ρόλος του ” λευκής φυλής”, ούτε τα στυγνά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα της Γαλλίας και των άλλων νέο αποικιοκρατικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ούτε τίποτε απ΄όλα αυτά δεν δικαιολογεί το έγκλημα  που γίνεται στο όνομα της θρησκείας! Στην πραγματικότητα το φανατικό Ισλάμ είναι το ίδιο με την Ιερά Εξέταση!

Η Γαλλία και ο Γάλλος πρόεδρος της επιβάλλεται να μην παρασυρθεί, εξαιτίας ίσως και σειράς σκοπιμοτήτων του, σε ένα μέτωπο θρησκευτικών διαστάσεων με τους ισλαμοφασίστες και με το κατεστημένο της Τουρκίας, πράγμα που μπορεί να συμβάλλει ώστε να καταστεί ο Ερντογάν ηγέτης υπεράσπισης της μουσουλμανικής πίστης με δύο λόγια ηγέτης των απανταχού Μουσουλμάνων.

Δεν θα μπορούσε, ίσως, να υπάρξει πολυτιμότερο δώρο από αυτό στον Ερντογάν και μεγαλύτερη ώθηση για να τον καταστήσει, περίπου, ηγετική προσωπικότητα των όπου γης Μουσουλμάνων και επομένως ηγετική προσωπικότητα μιας παγκόσμιας δύναμης. Δεν αξίζει με τίποτα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα τέτοιο ανέλπιστο δώρο, που θα έχει ως συνέπεια απρόσμενες και μεγάλες αναταράξεις σε όλο τον πλανήτη.

 Η αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται σε ταξική δημοκρατική και αντιιμπεριαλιστική βάση και όχι στην βάση νέων θρησκευτικών πολέμων που στο παρελθόν κατέστρεψαν την ανθρωπότητα!

  Τέλος σε ότι αφορά την χώρα μας όχι μόνο δεν το αξίζει αυτό ο Ερντογάν αλλά και ειδικότερα θα αποτελέσει βούτυρο για τους σχεδιασμούς του στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία περιβρέχει σειρά μουσουλμανικών κρατών, ενώ ένας “ιερός πόλεμος” θα προκαλέσει μείζονες κινδύνους για μια χώρα σαν την Ελλάδα στο απώτατο σύνορο αυτής της αντιπαράθεσης.

 Πριμικήρης Βασίλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ