Λαϊκή Ενότητα: Ιστορική υποχρέωση η καθημερινή και χωρίς εκπτώσεις μάχη κατά του Φασισμού και  για υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ιστορική υποχρέωση η καθημερινή και χωρίς εκπτώσεις  μάχη κατά του Φασισμού και  για υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας

Συμπληρώνονται 80 χρόνια από το ηρωικό έπος που έγραψε ο ελληνικός λαός  το 1940 με το παλλαϊκό ΟΧΙ και την αντίστασή του κατά των κατακτητών και του Φασισμού. Αντίσταση που ξεκίνησε από τα Βουνά της Ηπείρου  κατά των Ιταλικών φασιστικών στρατευμάτων του Μουσολίνι και συνεχίστηκε με την ηρωική αντίσταση κατά της τριπλής φασιστικής κατοχής.

Ο ελληνικός λαός πριν από 80 χρόνια, αγνόησε στρατιωτικούς και  οικονομικούς συσχετισμούς, αγνόησε γεωστρατηγικά και πολιτικά παιχνίδια και αγωνίστηκε , θυσιάστηκε για την υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας , αγωνίστηκε και θυσιάστηκε  κατά του πιο κτηνώδους προσώπου του ιμπεριαλισμού, του φασισμού και του ναζισμού.

Σήμερα 80 χρόνια μετά το ηρωικό έπος, τιμούμε τη αντίσταση, τιμούμε τους αγωνιστές, τις θυσίες  του ελληνικού λαού, υπερασπιζόμενοι την ιστορική μνήμη, αντιστεκόμενοι στην συστηματική παραχάραξη της ιστορίας.

Σήμερα 80 χρόνια από την έναρξη της αντίστασης κατά του Φασισμού και για την υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, η καλύτερη τιμή στους αγώνες και θυσίες του ελληνικού λαού, είναι η καθημερινή και χωρίς εκπτώσεις μάχη κατά του Φασισμού που πάει να σηκώσει κεφάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη, μάχη κατά των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αιτιών που τον γεννούν.

Η μάχη του ελληνικού λαού κατά του Φασισμού, του ιμπεριαλισμού, οι αδικαίωτοι πόθοι για Εθνική Ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, και κοινωνική δικαιοσύνη, η τραγική κατάληξη των θυσιών χιλιάδων αγωνιστών, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως οι λαοί, δεν μπορούν να περιμένουν την δικαίωση τους από προστάτες, από ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και θεσμούς , αλλά να στηρίζονται μόνο στην δική τους δύναμη και στο δίκαιο του αγώνα τους.

Το Γραφείο Τύπου 28.10.2020