Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την κινητοποίηση της  “ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ” και των άλλων συλλογικοτήτων 

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την κινητοποίηση της “ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ” και των άλλων συλλογικοτήτων

την Τετάρτη 21 Οκτώβρη στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος  και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στο αγωνιστικό κάλεσμα

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί. Καμία μοιρολατρία , καμία παραίτηση

Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, ψηφίζεται στη βουλή ο νέος πτωχευτικός νόμος με τον προκλητικό τίτλο «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας».

Ο νόμος αυτός είναι η συνέχεια μιας σειράς νόμων των μνημονιακών κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας, που παρέδωσαν την λαϊκή κατοικία και περιουσία στις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζών και των funds.

Μετά το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που από την 01/01/20 κατάργησε  και την  ελάχιστη προστασία που υπήρχε για μια μικρή μερίδα οφειλετών, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωράει στο επόμενο βήμα.  Αφού με αφορμή την πανδημία ικανοποίησε τις ορέξεις των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών  με χαριστικές ρυθμίσεις και χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, συνεχίζει την επίθεση σε βάρος των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των τραπεζών και των funds, φτιάχνει ένα νέο ιδιωτικό φορέα που θα θησαυρίζει μέσω τιτλοποίησης απαιτήσεων πάνω στην αγωνία του λαού, ρευστοποιεί σε εξευτελιστικές τιμές κάθε ακίνητο και κινητό περιουσιακό στοιχείο των  δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους χωρίς να εξαιρείται η Α΄ κατοικία. Κατάσχει το εισόδημα τους πάνω από 611 € τους κάνει ενοικιαστές στα σπίτια τους, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολύ λίγους να τα «επαναγοράσουν» μετά από 12 χρόνια εφόσον είναι συνεπείς,  χωρίς να αφαιρούνται τα ενοίκια που έχουν πληρώσει.

Οι αλλαγές που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα, εάν ό νόμος ψηφιστεί και εφαρμοστεί, θα είναι καταιγιστικές.  Από χιλιάδες οικογένειες και συμπολίτες μας που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, όχι μόνο θα αρπάξουν και θα ρευστοποιήσουν κάθε περιουσιακό στοιχείο αλλά τους καταδικάζουν να ζήσουν στη φτώχεια, αφαιρώντας τους κάθε δυνατότητα να ορθοποδήσουν στο μέλλον.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει την κινητοποίηση της  ¨ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΏΝ» και των άλλων συλλογικοτήτων την Τετάρτη 21 Οκτώβρη στις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος  και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

21-20-2020

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ