Η Λαϊκή Ενότητα αποχαιρετά τον αγωνιστή και διανοούμενο της Αριστεράς Γιώργο Δελαστίκ

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο αγωνιστής και διανοούμενος της Αριστεράς Γιώργος Δελαστίκ.

Ο Γιώργος Δελαστίκ σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλά ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία, στην οποία άρχισε να εργάζεται από το 1979.

Υπήρξε ο ορισμός του κομμουνιστή, αγωνιστή και διανοούμενου της Αριστεράς, ο οποίος παρέμεινε πιστός στις αρχές και στην ιδεολογία του, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του έως το τέλος.

Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, όπως Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας, Έθνος και στο περιοδικό Επίκαιρα. Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής του μηνιαίου περιοδικού «Πριν» και μετέπειτα της εφημερίδας «Πριν».

Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όπως Δίαυλος 10, ΑΝΤ1 και Mega.

Ήταν άνθρωπος με τεράστια παιδεία και γνώσεις, ιδιαίτερα στα διεθνή ζητήματα. Είχε γράψει 5 βιβλία ( Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη τώρα – ο δρόμος προς την μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στην Μεσόγειο, Αφγανιστάν) και συμμετείχε στην συγγραφή πολλών άλλων.

Υπήρξε παράδειγμα μαχόμενου δημοσιογράφου, που αγωνίστηκε μέσα από την αρθρογραφία του ενάντια στην φτώχεια και στην κοινωνική αδικία και για την στάση του αυτή απολύθηκε από εφημερίδες, όπως από την Πρώτη το 1989 και από την Καθημερινή το 2007.

Με το έργο του και το παράδειγμά του, ενέπνευσε πολλούς νέους δημοσιογράφους και αναδείχθηκε σε εμβληματική μορφή διανοούμενου της Αριστεράς.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Το Γραφείο Τύπου

15-10-2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ