Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει ολόθερμα την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανέζικη μπριγάδα επιστημόνων, γιατρών, νοσηλευτών Henry Reeves

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει ολόθερμα την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην
Κουβανέζικη μπριγάδα επιστημόνων, γιατρών, νοσηλευτών Henry Reeves.

Την στιγμή που ο πλανήτης μας έχει δεχτεί βαθύτατα πλήγματα από την πανδημία covid 19, η Κούβα συνεχίζει να δυναμώνει την πολύχρονη και βαθύτητα ουμανιστική και διεθνιστική της πολίτικη για να παρέχει ιατρική στήριξη και βοήθεια σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Την στιγμή που πολλές χώρες, μεταξύ αυτών, προηγμένες και οικονομικά ανεπτυγμένες, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν με επάρκεια τα τρομακτικά κτυπήματα της πανδημίας, τους αμέτρητους θανάτους και τους ασθενείς, η Κούβα παραδειγματίζει για το πολύχρονο και εξαιρετικά πετυχημένο δημόσιο σύστημα υγείας της, για τα μεγάλα επιτεύγματα της στην επιστήμη της φαρμακολογίας και της ιατρικής επίσημης γενικότερα.

Όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας έχει καταφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στην παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και παροχής υπηρεσιών για κάθε Κουβανό πολίτη αλλά μεταφέρει την γνώση της, την εμπειρία της, την ανθρωπιά της σε δεκάδες χώρες και πληθυσμούς, συμμετέχοντας ενεργά μέσα από πολλά προγράμματά του ΟΗΕ αλλά ταυτόχρονα συνάπτοντας και διακρατικές συμφωνίες με πολλές χώρες.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι τα εξήντα χρόνια και πλέον που η Κούβα δέχεται έναν ανελέητο, παράνομο από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, οικονομικό πόλεμο και αποκλεισμό από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες, επιφέροντας μεγάλα πλήγματα στην οικονομία της χώρας , στερώντας την από βασικές ανάγκες, πρώτες ύλες, ενέργεια, τρόφιμα, φάρμακα, κ.λπ.. συνεχίζει, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση το παραδειγματικό της διεθνιστικό έργο.

Καλούμε άμεσα την διεθνή κοινότητα και κάθε κοινωνικό και πολιτικό φορέα να πράξει το αυτονόητο ώστε άμεσα να σταματήσει την εγκληματική πολιτική των κυρώσεων σε βάρος της Κούβας.
Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συνεργαστούμε σε κάθε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο με κάθε προοδευτική και δημοκρατική κοινωνική και πολιτική δύναμη στην κατεύθυνση άμεσου τερματισμού των παράνομων και απάνθρωπων κυρώσεων σε βάρος της Κούβας.

Σήμερα που η στρατιωτική ισχύ και οι πολεμικές συγκρούσεις βρίσκονται σε συνεχή κορύφωση και πολλαπλασιάζονται σε κάθε γωνιά της γης, ο πιο ισχυρός στρατός, είναι εκείνος που φορά τις λευκές στολές του, που αντί να σκορπά τον όλεθρο και τον θάνατο, διανέμει ελπίδα, προσφέρει απλόχερα συμπόνια και φαρμακευτική περίθαλψη.

Λέμε δυνατά και βροντερά ΝΑΙ !, στον απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην κουβανική μπριγάδα Henry Reeves.