Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία: Άμεση αποπομπή των μελών της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Θεσσαλονίκη 9/10/2020.

Προς

Τον κ. Απ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και Πρόεδρο  της ΕΝΠΕ  και τον κύριο Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ.

 Άμεση αποπομπή των μελών της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Κύριε Περιφερειάρχη,

Μετά την ανακοίνωση της χθεσινής ιστορικής απόφασης  του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στον αποκλεισμό από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Επιτροπές του, όλων των συμβούλων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, συνδυασμού που υποστήριξε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές η εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Παράλληλα, να καταργήσετε κάθε είδους διευκόλυνση που  παρείχατε στην παράταξή τους μέχρι σήμερα, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Αυτή είναι η πρότασή μας ως προς την αντιμετώπιση των περιφερειακών συμβούλων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ (αυτό έπραξαν άλλωστε και η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων ήδη από χθες), και η απάντησή μας στο ψήφισμα το οποίο αποστείλατε, για το οποίο σημειώνουμε επίσης, ότι έρχεται να χαιρετίσει ορθά, αλλά εκ των υστέρων, τη δικαστική απόφαση, ενώ θα μπορούσε, εκφράζοντας και την προφανή θέληση του ελληνικού λαού, να προηγηθεί της δικαστικής απόφασης, όπως έγινε και από άλλους φορείς,  όπως η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το ΕΚΘ  κτλ.

Τα φασιστικά μορφώματα δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τυπικές διαδικασίες, αλλά με ιδεολογική, πολιτική δράση και περισσό πολιτικό σθένος, όπως έδειξε η μεγαλειώδης μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Εκτός από το γεγονός ότι έχουμε διαφορετική πρόταση ως προς την αντιμετώπιση των Περιφερειακών Συμβούλων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, δε θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε την πρότασή σας, επειδή την αποστείλατε για έγκριση και στον Άγ. Αγγελίδη, Περιφερειακό Σύμβουλο που εκλέχθηκε με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ, ο οποίος επιπλέον, δήλωσε επίσημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι εκπροσωπεί το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα, του οποίου ηγείται ο καταδικασθείς Κασιδιάρης!

Αυτή η ενέργειά σας κ. Περιφερειάρχη, αναιρεί το περιεχόμενο της πρότασης-ψηφίσματος που μας απευθύνατε, και δυστυχώς, φέρνει σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο, απέναντι στο λαϊκό αίσθημα και στο αντιφασιστικό κίνημα.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ,

επικεφαλής της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ