Λαϊκή Ενότητα: Ιστορική απόφαση – νίκη του αντιφασιστικού λαϊκού κινήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  •  Ιστορική απόφαση – νίκη του αντιφασιστικού λαϊκού κινήματος
  • Η δημοκρατία, τα δικαιώματα, η ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτα για τον ελληνικό λαό

Η ομόφωνη απόφαση του Εφετείου καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί μία ιστορική απόφαση – νίκη του αντιφασιστικού λαϊκού κινήματος, νίκη της δημοκρατίας ενάντια στον ναζισμό. Η ιστορική αυτή απόφαση ενισχύει την αποφασιστικότητα του δημοκρατικού λαϊκού κινήματος να συνεχίσει τον αγώνα κατά του φασισμού και των ιδεών του, που διαπερνούν πλευρές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής της χώρας. Φασιστικές, ρατσιστικές ιδέες, που  καλλιεργούνται πάνω στο έδαφος των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της δομικής κρίσης του συστήματος.

Η αδικαιολόγητη απόφαση της αστυνομίας να χτυπήσει με ιδιαίτερη ένταση τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και αύρα νερού, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, δεν μπορεί να κάμψει το αντιφασιστικό αγωνιστικό φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, που έδωσε σήμερα ηχηρό παρόν με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων δημοκρατικών πολιτών, που απαιτούσαν την καταδίκη των ναζιστών.

Η δημοκρατία, τα δικαιώματα, η ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος στην παλαιότερη και πρόσφατη ιστορία του έδωσε μάχες και έκανε θυσίες για να τα υπερασπιστεί και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται.

Με ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη δύναμη των μαζικών κοινωνικών αγώνων, συνεχίζουμε την αντιφασιστική πάλη. Δεν επαναπαυόμαστε ούτε λεπτό, μέχρι την επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας σε βάρος των νεοναζί εγκληματιών, την αμετάκλητη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Μέχρι να σβήσει ο φασισμός σε κάθε πόλη και γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

07-10-2020