Λαϊκή Ενότητα: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Όλοι και όλες στα δικαστήρια την Τετάρτη 7/10, για να απαιτήσουμε την καταδίκη της  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Όλοι και όλες στα δικαστήρια την Τετάρτη, 7-10-2020, στις 09:30 πμ, για να απαιτήσουμε την καταδίκη της

 Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ανακοινώνεται την Τετάρτη 7/10. η απόφαση του δικαστηρίου, που είτε 0α δώσει τέλος στην ασυλία που εξακολουθεί να απολαμβάνει μι την κάλυψη των ακροδεξιών στελεχών που βρίθουν μέσα στην κυβέρνηση, είτε θα δικαιωθεί το αντιφασιστικό κίνημα που ζητά την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης.

Μέσα από ένα τεράστιο αποδεικτικό υλικό, τεκμηριώθηκε, με αδιάσειστο στοιχεία, ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έδρασαν με βάση με ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο από τα στελέχη της οργάνωσης. Κάθε απόφαση που, ακολουθώντας την απαράδεκτη και κάθε άλλο παρά μη πολιτική ή αδέκαστη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, θα περιορίζει της ευθύνες της και θα αφήνει περιθώριο να πέσουν στα μαλακά οι οργανωτές και καθοδηγητές των χιτλερικής έμπνευσης ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, θα συνιστά προκλητική δικαίωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν, της επίθεσης ενάντια στους Αιγύπτιους ψαράδες, των επιθέσεων ενάντια σε συνδικαλιστές, σε εκατοντάδες πρόσφυγες μετανάστες και αντιφασίστες.

Ακόμα χειρότερα, μια ήπια για την Χρυσή Αυγή απόφαση θα συνιστά θεσμική εκτροπή, που θα ενισχύει τα ακροδεξιά και φασιστικά δεκανίκια του πολιτικού συστήματος:

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή έδρασε με την κάλυψη καναλαρχών που την προβάλαν συστηματικά από τα πρώτο της βήματα και παρουσίαζαν την επιθετική ρατσιστική δράση της στον Άγιο Παντελεήμονα ως τάχα «δικαιολογημένη αντίδραση αγανακτισμένων κατοίκων. Ότι οι επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές συνδέονταν με τον στόχο να πέσουν τα μεροκάματα στη Νίκαια και στο Πέραμα On οι επιθέσεις εναντία σε αντιφασίστες έγιναν για να επιβληθεί παρακρατικό καθεστώς τρομοκρατίας μετεμφυλιακού τύπου.

Θυμόμαστε καλά ότι οι καταγγελίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής έμειναν για χρονιά στα αζήτητα. μέσα συρτάρια βουλευτών και υπουργών της ΝΔ. μέχρι την δολοφονία του Παύλου και την επίδειξη αυτονόμησης της X.Α. στην φασιστοσύναξη του Μελιγαλά.

Δεν μας διαφεύγει καθόλου ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μεγάλο μέρος της ρατσιστικής πολιτικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής με την απόφαση της για ουσιαστική φυλάκιση των προσφύγων σε κέντρα κράτησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν καταστεί αποθήκες ψυχών, όπως επίσης δεν μας διαφεύγουν οι φωνές κορυφαίων στελεχών της για εγκλεισμό τους σε ξερονήσια και «αίμα στα σύνορα·. Ούτε ότι η κυβέρνηση συμμερίζεται τον ίδιο με την ΧΑ στόχο για γενικευμένη καταστολή, κατάργηση των διαδηλώσεων, φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος αφόρητη συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών και προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Μας είναι προκλητικά αδιανόητο ότι πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης επιχειρήθηκε ο διορισμός στη Βουλή της Ελ. Ζαρούλια,  πρώην βουλευτή της ΧΑ και συζύγου του Μιχαλολιάκου.

Πέρα από τις ευθύνες της ΝΔ και της προηγούμενης συγκυβέρνησης, υπάρχουν και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που λόγω της απαράδεκτης στάσης του στο προσφυγικό και της πολιτικής διαπλοκής της Χ.Α. με επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν τόλμησε να συγκρουστεί μετωπικά με την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Γνωρίζοντας ότι, όποια κι αν είναι απόφαση, ο αγώνας κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς συνεχίζεται, να μην επιτρέψουμε στην εγκληματική Χ.Α. να ξανασηκώσει κεφάλι. Να μην της επιτρέψουμε συνεχίσει την εγκληματική/ναζιστική δράση της με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ελληνικό λαό.

Δικαίωση στον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάντ Λουκμάν.

Δεν είναι αθώοι, είναι δολοφόνοι.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις για να απαιτήσουμε την καταδίκη της εγκληματικής και ναζιστικής ΧΑ

Α) Αθήνα: στο Εφετείο την Τετάρτη, 7-10-2020 στις 09.30 π.μ.

Β) Θεσσαλονίκη: Τρίτη 6-10-2020 στις 6,00 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

5-10-2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ