Κοινό ψήφισμα των δημοτικών παρατάξεων της Αριστεράς στο Μαρούσι: Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου της 30-9-2024 κατατέθηκε προς ψήφιση κοινό ψήφισμα των παρατάξεων ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ για τον αγώνα των Παλαιστινίων, την καταδίκη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ και τη γενοκτονία που συντελείται από αυτό στη Γάζα, τη Δυτική όχθη και το Νότιο Λίβανο. Η προσκείμενη στη ΝΔ δημοτική αρχή του κ. Αμπατζόγλου με την πλειοψηφία που διαθέτει δεν το έθεσε ούτε καν σε συζήτηση. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που εμπλέκει όλο και πιο πολύ τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε τεράστιους κινδύνους τον Ελληνικό λαό. Μπροστά στο κομματικό συμφέρον δεν φάνηκε να τη συγκινεί καθόλου το γεγονός ότι σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζεται ότι το 90% των κατοίκων της Γάζας είναι εκτοπισμένοι. Πάνω από 42.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων περίπου 17.000 παιδιών και πάνω από 96.000 άτομα έχουν τραυματιστεί και σχεδόν 500.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν καταστροφικά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ήδη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις 7 Οκτώβρη 2023 που το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ ξεκίνησε την εγκληματική του επίθεση σε βάρος των Παλαιστινίων, διεξάγοντας μια πραγματική γενοκτονία στη Γάζα, με βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, σχολεία, γειτονιές με άμαχο πληθυσμό και πρόσφυγες. Η στήριξη των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων – μεταξύ αυτών και της ελληνικής – είναι που οπλίζει το Ισραήλ να επεκτείνει τις πολεμικές συγκρούσεις και στον Λίβανο, αφήνοντας εκατοντάδες νεκρούς σε λίγες μόλις ημέρες. Ο Παλαιστινιακός λαός  δίνει έναν ηρωικό και δίκαιο αγώνα που πρέπει να βρει συμπαραστάτες σε όλους τους λαούς του κόσμου.

Στο φόντο αυτό, η πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση του κράτους του Ισραήλ με τις εκρήξεις παγιδευμένων βομβητών και συσκευών ενδοεπικοινωνίας στο Λίβανο, εισάγει τους λαούς σε μια νέα περίοδο ολοκληρωτισμού, ενώ ταυτόχρονα κάνει πράξη τα πιο δυστοπικά σενάρια που μέχρι τώρα μόνο σε ταινίες και βιβλία φαντασίας συναντούσαμε.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις πρέπει να ενταθούν μέχρι την τελική νίκη του παλαιστινιακού λαού και την δικαίωση των προσδοκιών του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Μαζί με τις φοιτητικές καταλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μαζί με τις μαζικές πορείες αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

            Παλεύουμε για:

  • Απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ,ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Καμία στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • Έξω οι βάσεις των ΗΠΑ από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Όχι στα εξοπλιστικά προγράμματα για τις Νατοϊκές ανάγκες.
  • Εκεχειρία τώρα στη Γάζα
  • Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Συμμετέχουμε στις επερχόμενες κινητοποιήσεις στήριξης του Παλαιστινιακού λαού στο κέντρο της Αθήνας