Κώστας Ήσυχος για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής ΕΕ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε βάρος του Ελληνικού και Κυπριακού λαού

Πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε βάρος του Ελληνικού και Κυπριακού λαού

του Κώστα Ήσυχου*

Το πρόσφατο Συμβούλιο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την απόλυτη διγλωσσία και υποκρισία του λεγόμενης Ενωμένης Ευρώπης στο πεδίο των διεθνών προβλημάτων στον 21ο αιώνα.

Οι περιφερειακές συγκρούσεις πολλαπλασιάζονται με αμείωτο ρυθμό και ένταση, στην Μεσόγειο, σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας, στη βόρεια Αφρική, με τον συνεχιζόμενοπόλεμο σε βάρους του λαού της Υεμένης από τις αυταρχικές «πετρο μοναρχίες»( Σαουδική Αραβία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα), την απάνθρωπη πολιτική του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακούλαού (και την παράνομη κατοχή εδαφών στην βάση των αποφάσεων των Γ.Σ. του ΟΗΕ), την άμεση και έμμεση στήριξη των τζιχαντιστών στην Συρία αλλά και την Ευρω-Ατλαντικήκαι ΝΑΤΟική πολιτικη αποκλεισμού του Ιράν (και βέβαια ο μακρύς κατάλογος παράνομων διεθνών δράσεων» είναι ατελείωτος …..)

Ας φωτίσουμε λοιπόν την «άγνοια» που δηλώνει η ΕΕ για την παραβατική, παράνομη με κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, επεκτατική, αναθεωρητική πολιτική που διεξάγει η εθνικιστική νεο – οθωμανική Τουρκική ελίτ.

Χώρες με Τουρκικές στρατιωτικές βάσεις, εγκαταστάσεις και στρατεύματα.

Αλβανία: δύο φρεγάτες και 20 έως 250 άτομα στρατό, στη ναυτική βάση της Βόλρας

Αζερμπαϊτζάν: Κτήρια και δομές στη στρατιωτική πόλη Γκιζίλ Σεργκ (Gizil Sherg) και ένα κτήριο τερματικών στο αεροδρόμιο, στον οικισμό Χάτσι Ζευναλαμπντίν (Hacı Zeynalabdin).

Ιράκ: Βάση με 2.000 στρατό. Η Τουρκία διαθέτει περισσότερες από 20 στρατιωτικές βάσεις και βάσεις πληροφοριών στις επαρχίες Ερμπίλ και Ντόχουκ του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Λιβύη: Αεροπορικές βάσεις σε Ζουάρα, αλ Ουατίγια, Μίριγκα και Μισράτα.

Κατεχόμενη βόρεια Κύπρος – Συνολικά 30.000 ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είναι επί του παρόντος ενεργές στα καθήκοντα της «τουρκικής ειρηνευτικής» δύναμης της Κύπρου.

Κατάρ: Βάση με 5000 άτομα.

Σομαλία – Βάση TURKSOM με 200 άτομα και υποδομές που μπορούν να υποδεχθούν άνω των χιλίων.

Συρία: Βάσεις στα Αλ Μπαμπ, Αλ Ράι, Ακταρίν και Γιαραμπλούς με τουλάχιστον 5.000 στρατιωτικό προσωπικό και νέες βάσεις στο Ατμέ και το Νταράτ Ιζά.

Ολες οι παραπάνω δραστηριότητες της επεκτατικής πολιτικής της νεο- οθωμανικής τουρκικής ελίτ φέρουν την σφραγίδα μια ΝΑΤΟικής δύναμης, την ώρα που οι εταίροι της στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, κάνουν τα στραβά μάτια.

Σήμερα, με την άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο Αζερμπαϊτζαν- Αρμενίας (αποστολή τουρκικών drones, μισθοφόρων από Συρία και Λιβυη, Τούρκων στρατιωτικών συμβούλων κ.λπ. ), η ΕΕ θεωρεί, όπως είπε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ότι «οι προοπτικες του ευρω-τουρκικού διαλόγου πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν» –την ιδια ώρα που η ίδια ΕΕ καταδικάζει την Κούβα και την Βενεζουέλα σε πολιτικές κυρώσεων λες και οι χώρες αυτές εισβάλουν σε άλλες χώρες, σκοτώνουν αμάχους, παραβιάζουν συστηματικά το Διεθνες Δίκαιο… Στην, δε, περίπτωση της ηρωικής Κούβας ο οικονομικός, ενεργειακός, διατροφικός, χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός έχει ήδη κλείσει τις έξι δεκαετίες…

Σαν όλα τα παραπάνω γεγονότα να πραγματοποιούνται σε ένα «παράλληλο σύμπαν», η ΕΕαποφασίζει κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, συνεχίζει τις κυρώσεις σε βαρος της Ρωσίας και όπου άλλου η Ευρώ-Ατλαντική της δογματική προσήλωση διατάσσει…

Εν το μεταξύ, τα απίστευτα παρακμιακά κυρίαρχα Ελληνικά ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν οτι ο Μάικ Πομπέο καιη ΕΕ δεν χορταίνουν να στέλνουν «ηχηρά χαστούκια στον Ερντογαν»! Πανηγυρίζουν για την πρόσφατη επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα, την πενταετή ανανέωση και επέκταση της Σούδας για τις Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, την παραχώρηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και πιθανά της Καβάλας, και που η Σούδα θα γίνει κέντρο ελλιμενισμού του μεγαλύτερου ελικόπτεροφόρου του αμερικάνικου στόλου, του William Herschel.

Εδώ τα «ιδαιτερα αντικειμενικά» συστημικά Ελληνικά ΜΜΕ, μας εξηγούν ότι το γεγονόςαυτό το τρέμουν στην Τουρκία ενώ την ιδια στιγμή, το Αμερικανικόπεντάγωνο ξεκάθαρα αναφέρει τα στρατιωτικά πλεονεκτήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή απο την Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, με την αναβάθμιση της Σούδας προς το αμερικανικό συμφέρον.

Η εκχώρηση σε αμερικανικά συμφέροντα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Νεώριου Σύρου θεωρούνται τελειωμένη υπόθεση. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω το κερασάκι στην τούρτα ειναι η χαρά (!), που εκδηλώνει η μηντιακή διαπλοκή με την Ελληνική ελίτ, στην περίπτωση που τα Αμερικανικά τακτικά πυρηνικά όπλα στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας μεταφερθούν σε Ελληνικό έδαφος .

Η μετατροπή της Ελλάδας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την στιγμή που καταρρέουν οι συμφωνίες ελέγχου και περιορισμού των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στις δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις θα έπρεπε να αποτελεί τον σπόρο κινηματικής, φιλειρηνικής , αντι -ιμπεριαλιστικής ενότητας της αριστεράς στην Ελλάδα. Αν όχι τώρα, πότε;

Η μιζέρια, οι ανθενωτικές υστερίες, η «ποθούμενη πρωτοπορία της καθε ξεχωριστής αριστερής δύναμης» είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να τους κάνουμε.

Αντίθετα, η μάχη για Ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, η αλληλεγγύη των λαών, η Εθνική ανεξαρτησία, η πραγματικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, η αξιοπρεπής εργασία, η προστασία του περιβάλλοντος, ήταν,είναι και θα είναι ο κινηματικής πλούτος της αριστερά . Το απέδειξε στις πιο σκοτεινές εποχές. Μπορεί και τώρα.

* Ο Κώστας Ήσυχος διετέλεσε Αναπλ. Υπ. Εθνικής Άμυνας και βουλευτής στην πρώτη κυβέρνηση Σύριζα.

Αναδημοσίευση από το The Press Project