Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την αστυνομική βία – Ξύλο και χημικά στην διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Πομπέο

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Ξύλο και χημικά στην διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Πομπέο

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος της διαδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, ενάντια στην επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

 Η αστυνομία, με εντολή της κυβέρνησης φυσικά, επιτέθηκε με χημικά για να διασπάσει το μπλοκ των διαδηλωτών, προκειμένου να τους εμποδίσει να πλησιάσουν την πρεσβεία. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες, που η αστυνομία επιτίθεται για να εμποδίσει διαδηλώσεις, προκαλώντας ακόμα και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην προσπάθεια της να γίνει αρεστή στον «υψηλό επισκέπτη», που έρχεται για να ενισχύσει την πολεμική παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, σε βάρος του λαού και της χώρας, παραβιάζει κατάφωρα κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, καταστέλλοντας κάθε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, στο αυταρχικό πλαίσιο που έχει ήδη ψηφίσει.

Δεν θα της περάσει!

Η ΛΑ.Ε. θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις  για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή μας,  για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑ.Ε.

29/9/2020