Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή, στο συλλαλητήριο την Δευτέρα 28/9/2020 στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στην επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Πανελλαδικός αντιπολεμικός κινηματικός συντονισμός «ΠΑΚΣ» την Δευτέρα 28/9/2020 και ώρα 6:00μμ στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στην επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

Η κυβέρνηση υποδέχεται τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με πανηγυρισμούς, συνεχίζοντας την πολιτική της υποταγής στον Ευρωατλαντισμό, που υπηρετήσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παρουσιάζοντας το μάλιστα ως ενίσχυσης της ασφάλειας της χώρας μας.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΕΣ

Ο Υπουργός Πομπέο έρχεται για να προωθήσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, σε συνδυασμό με προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων σε ενέργεια, νέες τεχνολογίες, ναυπηγεία αλλά και για να πάρουν μεγάλο μερίδιο από το εξοπλιστικό πρόγραμμα οι μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες όπλων.

Έρχεται όμως κυρίως για να διευρυνθεί και αναβαθμιστεί ο ρόλος της βάσης στην Σούδα, εξού και η επίσκεψή του σε αυτήν,  για να καταστεί ακόμα μεγαλύτερο ορμητήριο αμερικανονατοϊκών, ιμπεριαλιστικών επιθέσεων, γεγονός που αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την χώρα μας και τον λαό μας.

Η επίσκεψη Πομπέο δεν είναι φιλική, όπως και οι ΗΠΑ δεν είναι φιλική και σύμμαχη χώρα, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζοντας  στα βήματα της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ΗΠΑ είναι ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, υπεύθυνη για την πρόκληση πολεμικών συγκρούσεων, που οδήγησαν στον θάνατο και την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους.

Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε και να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα αγωνιστεί για

 

  • Να σταματήσει η χώρα μας να διευκολύνει την αμερικανονατοϊκή επιθετικότητα στην περιοχή.
  • Κλείσιμο και απομάκρυνση των αμερικανoνατοϊκών βάσεων από τη χώρα μας.
  • Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.
  • Υπεράσπιση της ειρήνης και άσκηση μιας φιλειρηνικής, ανεξάρτητης, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

 Ο Πομπέο είναι ανεπιθύμητος

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΑΘΗΝΑ) 28-9-20 6.00 μμ

ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                  27-9-2020