Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας κατά της διαδήλωσης Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, Τιμής και Μνήμης στους μάρτυρες απεργούς πείνας της Τουρκίας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας κατά της διαδήλωσης Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, Τιμής και Μνήμης στους μάρτυρες απεργούς πείνας της Τουρκίας

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας στο Σύνταγμα, κατά της διαδήλωσης Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, Τιμής και Μνήμης στους μάρτυρες απεργούς πείνας Helin Bolek, İbrahim Gökçek, Mustafa Koçak και Ebru Timtik, που στην ουσία δολοφονήθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν.

Η βίαιη επίθεση της αστυνομίας, με την ρήψη πλήθους χημικών και άγριο ξύλο στους διαδηλωτές, αποτελεί πιλοτική εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισθέντος, χουντικής κοπής, νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.  Αποτελεί, επίσης, ένδειξη «καλής θέλησης» προς το καθεστώς Ερντογάν, που διώκει, φυλακίζει, δολοφονεί και βασανίζει χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους του.

Δεν θα υποταχθούμε ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε χωρίς να ζητάμε άδεια από την αστυνομία και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε έμπρακτα την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Γιατί οι δύο λαοί μας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της πορείας!

        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                26-9-2020