Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις στην παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-9-2020

 Η πανδημία καλπάζει, τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα αλλά εξακολουθεί να επιρρίπτει την ευθύνη στους πολίτες.

Παρά τις προηγούμενες διακηρύξεις της ότι τα νοσοκομεία μπορούν να ανταπεξέλθουν και ότι έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ σήμερα αποκαλύπτεται ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική και ότι οι υπάρχουσες ΜΕΘ δεν μπορούν να ανταποκριθούν, ιδιαίτερα στην Αττική, στην μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν με μεγάλο αριθμό ανά τμήμα, χωρίς υποδομές, στις δε κινητοποιήσεις των μαθητών απαντούν με προσπάθεια καταστολής. Ήδη καλούν εκπροσώπους του γονεϊκού κινήματος (πχ Πετρούπολη), να καταθέσουν για τις καταλήψεις στα σχολεία!!!!!.

Ανακοινώνουν μέτρα για ανώτατο όριο συναθροίσεων 9 άτομα, ενώ οι μαθητές στις τάξεις είναι 25 με 27 και τα ΜΜΜ, που είναι ανεπαρκή, μεταφέρουν τεράστιο αριθμό επιβατών.

Αναστέλλουν την λειτουργία των χώρων πολιτισμού, χωρίς όμως να αποζημιώνουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία στερούνται τις στοιχειώδεις δυνατότητες επιβίωσης.

Οι εργαζόμενοι όμως  στην υγεία, στην παιδεία και στον πολιτισμό, οι γονείς και οι μαθητές, δεν εξαπατώνται δεν τρομοκρατούνται, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ   &    ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

 Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ:

Α) Των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, που πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 24-9-2020 και ώρα 12.00 μμ έξω από το Υπ. Υγείας, με αιτήματα:

την πρόσληψη προσωπικού, την ενίσχυση των υποδομών και ιδιαίτερα των ΜΕΘ

Β) Των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών την ίδια μέρα 24-9-2020 και ώρα 11.30 στα Προπύλαια, με αιτήματα:

μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Γ) Των καλλιτεχνών την ίδια μέρα 24-9-2020 και ώρα 12.00 μμ έξω από το Υπ. Εργασίας, με αιτήματα:

την οικονομική ενίσχυση των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, επιδότηση όλων των ανέργων, αύξηση των κονδυλίων για τον πολιτισμό.

  

Είμαστε παρόντες και αγωνιζόμαστε

Ο αγώνας θα φέρει την νίκη

                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                23-9-2020