Η Λαϊκή Ενότητα τιμά την μνήμη των Τούρκων αγωνιστών/τριών και στηρίζει την διαδήλωση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΑ.Ε τιμά την μνήμη των Τούρκων αγωνιστών/τριών και στηρίζει την διαδήλωση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στις 25/9, 18:00

Η Λαϊκή Ενότητα τιμά την μνήμη των Τούρκων αγωνιστών  και αγωνιστριών Helin Bolek , İbrahim Gökçek Mustafa Koçak και Ebru Timtik , που στην ουσία δολοφονήθηκαν από το τουρκικό καθεστώς, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή μαχόμενοι ύστερα από πολύμηνες και βασανιστικές απεργίες πείνας, διεκδικώντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, που η κυβέρνηση Ερντογάν καταπατά βάναυσα, φυλακίζοντας αυθαίρετα και βασανίζοντας χιλιάδες πολίτες.

Τιμά την μνήμη των χιλιάδων των χιλιάδων Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, που με ψυχή βαθειά, έδωσαν την ζωή τους διεκδικώντας να γίνει πράξη το όραμα μιας απελευθερωμένης κοινωνίας, με δικαιοσύνη και ισότητα.

Στηρίζει την διαδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, τιμής και μνήμης, που διοργανώνει προς την τουρκική πρεσβεία η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες, την Παρασκευή 25/9, 18:00, με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν απολύτως τίποτα να χωρίσουν. Ο αγώνας τους για την ελευθερία, την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι κοινός.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

23/9/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ