Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΕ – ΑΑ με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας στην  Αθήνα, Φρέντυ Φερνάντεζ Τόρες στα γραφεία του κόμματος

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΕ – ΑΑ με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας στην  Αθήνα, Φρέντυ Φερνάντεζ Τόρες στα γραφεία του κόμματος

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας της ΛΑΕ – ΑΑ αποτελούμενη από τους Γραμματείς της , Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάννα Τσίχλη , τον συντονιστή της Π.Γ. Στάθη Λεουτσάκο και το μέλος της Π.Γ , Κώστα Ήσυχο , με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Φρεντυ Φερναντεζ Τόρες .

Η συνάντηση αυτή έλαβε μέρος στα πλαίσια των συναντήσεων που έχει αιτηθεί η Πρεσβεία της Βενεζουέλας με όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, προκειμένου να γίνει λεπτομερής ενημέρωση για τις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 28.7.24 . Ο πρέσβης ενημέρωσε ενδελεχώς για το εκλογικό σύστημα , για τα 37 πολιτικά κόμματα που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές και για τους 10 υποψήφιους πρόεδρους . Ενημέρωσε  για το πλήρως   ψηφιακό  εκλογικό σύστημα με οθόνη, βιομετρικά δεδομένα, με πλήρη μυστικότητα αλλά και τριπλό έλεγχο  , ώστε αυτοματοποιημένα ο ψηφοφόρος να λαμβάνει απόδειξη της ψήφου  του, που θα διπλό ελέγχεται  από την μέτρηση των ψηφοδελτίων στην κάλπη του κάθε εκλογικού κέντρου. Το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα θεωρείται από τα πλέον αξιόπιστα στον κόσμο αφού έχει  γίνει μνεία  από διεθνούς οργανισμούς, ( ΟΗΕ, Ινστιτούτο Τζ. Καρτερ, κ.λπ.)

Ο Πρέσβης  αναφέρθηκε στην συνέχιση των παράνομων στην βάση του διεθνούς δικαίου 900 και πλέον κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας , όπου ηγούνται οι ΗΠΑ και συμμετέχει με ιδιαίτερο «ενθουσιασμό» η Ελληνική  κυβέρνηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ανασυγκρότησης της οικονομίας της χώρας του , όπου η οικονομική αναδιοργάνωση τα τελευταία χρόνια έφτασε να παράγει το 90% των αγροτοδιατροφικών   αναγκών του λαού της Βενεζουέλας.

Ενημέρωσε μεταξύ άλλων θεμάτων,  για την καθυστέρηση αποστολής διπλωματικού προσωπικού στην ελληνική πρεσβεία στο Καράκας, που ταλαιπωρεί για πάνω από ένα χρόνο την ελληνική ομογένεια  στην Βενεζουέλα.

Τέλος οι γραμματείς της ΛΑΕ- ΑΑ , δήλωσαν την αμέριστη ενεργή συμπαράσταση της ριζοσπαστικής αριστεράς στο ενοποιημένο σοσιαλιστικό κόμμα Βενεζουέλας, στον Μπολιβαριανο λαό που αγωνίζεται σθεναρά ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Την απόλυτη στήριξη σε όλες  τις απελευθερωτικές  δυνάμεις , πολιτικά  αντιμπεριαλιστικά κινήματα στην Λατινική Αμερική και καραϊβική. Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ- ΑΑ δεσμεύτηκε να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση στην Ελληνική κυβέρνηση ώστε να επαναλειτουργήσει η ελληνική πρεσβεία στο Καράκας, αλλά και να λάβουν τέλος οι  παράνομες κυρώσεις που εφαρμόζει η Ελλάδα σε βάρος της Βενεζουέλας.

Το Γραφείο Τύπου 9.7.2024