Μια ανησυχία την έχουμε και για την Ελλάδα (του Νίκου Βρυώνη)

Μια ανησυχία την έχουμε και για την Ελλάδα

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο και ειδικότερα στον σύντροφό Μελανσόν στις δεύτερες εκλογές της Κυριακής.

Κρίσιμες εκλογές για την Γαλλία αλλά και την Ευρώπη.
Η ακροδεξιά, οι φασίστες, ρατσιστές, βρίσκονται προ των πυλών ( με τεράστιες ευθύνες των ακροκεντρώων του Μακρόν). Η Δημοκρατία ( έστω αυτή η κουτσουρεμένη αστική δημοκρατία), τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αυτονομία απειλούνται ακόμα περισσότερο. (Την αρχή την έκαναν οι πολιτικές των κεντρώων τύπου Μακρόν, που έστρωσαν τον δρόμο με χαλί στα πολιτικά τέρατα).
Μια ανησυχία για την Ελλάδα την έχουμε, αν ου μη γένοιτο, βρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κυβέρνηση η συγκυβέρνηση η ντόπια φασιστική, ανορθολογική ρατσιστική χριστιανοταλιμπάν ακροδεξιά.
Και η ανησυχία μεγαλώνει από τις διάφορες “σοβαρές” ατομικές η συλλογικές “αναλύσεις” και “κριτικές” εξ αριστερών του Νέου Λαϊκού Μετώπου, που φωτογραφίζουν ενδεχόμενη πολιτική στάση στην Ελλάδα.
Εκ του ασφαλούς και με μπόλικο “πολιτικό αυτισμό” ανάλυση ( να με συγχωρέσουν όσοι πρέπει για την χρήση του όρου αυτισμός, καμία πρόθεση μείωσης , ειδικά όσοι γνωρίζουν, από εμένα), με μπόλικη “τζάμπα αριστερίλα”.
Δεν έχουμε αυταπάτες όσοι εν Ελλάδι αριστεροί, κομμουνιστές, μαρξιστές, κλπ στηρίζουμε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο.
Ξέρουμε τα όρια του, τα προβλήματα του, τους συμβιβασμούς του, αλλά πάνω από όλα ξέρουμε ποιο είναι το μείζον και ο μεγάλος κίνδυνος.
Και ο κίνδυνος δεν είναι ακαδημαϊκός η γενικά πολιτικός, αλλά αφορά την καθημερινή ζωή , την πραγματική ζωή των ανθρώπων.

Νίκος Βρυώνης μέλος ΠΣ ΛΑΕ ΑΑ