Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι καταπατητές… τη δουλειά τους

Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι καταπατητές… τη δουλειά τους

Το σκηνικό γνωστό:

– Εμείς οι πολίτες φωνάζουμε ζητώντας να χαρακτηριστεί το Ποικίλο όρος αυτό που είναι, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, και να προστατεύεται από το κράτος και τους Δήμους.

– Οι κυβερνώντες κάνουν τα “στραβά μάτια” στους καταπατητές, “ξεχνώντας” ακόμα και να καταθέσουν στο Κτηματολόγιο δήλωση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

– Το Δημοτικό Συμβούλιο διαχρονικά ψηφίζει ομόφωνα για την Υπεράσπιση του Ποικίλου.

– Οι καταπατητές εκμεταλλεύονται την ολιγωρία των υπευθύνων και επιχειρούν παρεμβάσεις. Πρόσφατα για να καθαρίσουν τα ξερόχορτα, αφού από την 1η Μάη που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος δεν αξιώθηκαν οι αρμόδιοι να καθαρίσουν τις δασικές εκτάσεις στις παρυφές της πόλης και βέβαια οι κίνδυνοι είναι γνωστοί για όλους μας.

– Εμείς οι γείτονες, οι κάτοικοι της περιοχής “φυλάμε Θερμοπύλες” για να μην μας κάψουν ή κλέψουν και το λίγο πράσινο που απέμεινε.

Όμως είναι πολλά τα λεφτά…

Από την πόλη μας δεν λείπουν -διαχρονικά- μεμονωμένων (ελπίζουμε) παραγόντων της Πετρούπολης, που είναι “ρεαλιστές”.

Ψελλίζουν: να αναγνωρίσουμε την “ιδιοκτησία ” στους φουκαράδες που αγόρασαν… δασική έκταση.

Ή το τελευταίο διάστημα μας καλούν να συμβιβαστούμε με μια “λύση” που πλασάρουν για νομοθέτηση χαμηλού συντελεστή δόμησης για τις δασικές εκτάσεις… δηλαδή θα χάσουμε το δάσος με χαμηλά κτίρια. Είπαμε είναι πολλά τα λεφτά!

Σήμερα πριν να είναι αργά…

  • Άμεσα να ενισχυθεί με πυροπροστασία η περιοχή, για τον κίνδυνο φωτιάς ή δράσης των καταπατητών.
  • Να πιεστούν τα αντίστοιχα υπουργεία ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ προστασίας του Ποικίλου όρους.
  • Να ζητήσουμε την ενεργοποίηση των βουλευτών της περιοχής.
  • Να παρθούν πρωτοβουλίες του Δήμου και προς την Περιφερειακή Αρχή και προς τον ΑΣΔΑ και τους γειτονικούς Δήμους για κοινή στάση Υπεράσπισης του Δημόσιου Δασικού Χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους.
  • Το πράσινο στην πόλη δεν αφορά την γειτονιά της Αγίας Τριάδας, αφορά όλη την πόλη, όλη της Δυτική Αθήνα ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ!
  • Προβολή, ενημέρωση των κατοίκων και κινητοποίηση των κατοίκων με μπροστάρη το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κάθε φορά που χάνεται ένα δάσος ακολουθούν πλημμύρες και καταστροφές.

Σε μια περιοχή που η υποβάθμιση από την παρουσία της χωματερής είναι καταδίκη για τις ζωές μας, που τα παιδιά μας κάνουν μάθημα αρκετές φορές σε ακατάλληλα σχολεία, που δεν έχουμε Δημόσια Υγεία, πάει πολύ να χάσουμε και το πράσινο.

Θέλουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει, το απαιτούμε από Δήμο, Περιφέρεια και Κυβέρνηση!