Σχόλιο Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ- ΑΑ, για την σύνοδο των  G7

 Σχόλιο Κώστα Ήσυχου, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ- ΑΑ, για την σύνοδο των  G7

Τα πολεμικά γεράκια των  G7, όπως και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ εντείνουν τον πόλεμο της Δύσης με τη Ρωσική ομοσπονδία σε επίπεδα γενίκευσης της ένοπλης σύγκρουσης  στην Ουκρανία με αμείωτη ένταση. Η κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών  στοιχείων από τη  Δύση αποτελεί τον «κουμπαρά» προς το καθεστώς Ζελένσκι. Ο πόλεμος δεν είναι μόνο γεωπολιτικός, οικονομικός, ενεργειακός, χρηματοπιστωτικός, μετατρέπεται σε μια παγκόσμια σύγκρουση χωρίς προηγούμενο.  Με τα πυρηνικά στο φόντο μιας  σκοτεινής διαδρομής.

Αντί η ειρήνη και οι διπλωματικές  ενέργειες να πρωτοστατούν, τα στρατιωτικό – βιομηχανικά συμπλέγματα της Ουάσιγκτον και της ΕΕ δίνουν το πράσινο φως για  μια συνολικότερη  πολεμική αναμέτρηση χωρίς  προηγούμενο.  Ο απερίγραπτος «κομπάρσος» της πολεμοχαρής Δύσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπόσχεται τουλάχιστον ακόμα 2 δις. € . την ίδια στιγμή που δεν μηδενίζει  το ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, την ίδια στιγμή που η δημόσια υγεία καταρρέει με την έμμεση ιδιωτικοποίηση χειρουργείων, την στιγμή που η Ελλάδα μετατρέπεται σε  βασικός πρωταθλητή  φτώχειας στην ΕΕ.

Είναι πασιφανές ότι η Ουάσιγκτον αναζητά την γενίκευση του πολέμου στην Ευρωπαϊκή   ήπειρο, με κάθε μέσο. Το πιο τραγικό είναι ότι  οι ηγέτες της ΕΕ , με τον « κομπάρσο» του πολέμου τον Κ. Μητσοτάκη καταντά τη χώρα «νατοϊκό πειραματόζωο» αγνοώντας πλήρως  την ασφάλεια  του ελληνικού λαού και της χώρας . Είναι καιρός ο λαός , τα κινήματα κατά  του πολέμου, τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα , με μαζικότητα και ενότητα  να έχουν τον πρώτο και το τελευταίο  λόγο…πριν είναι αργά …

Γραφείο Τύπου 14.6.2024