Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από οργανώσεις Εκπαιδευτικών και Γονέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από οργανώσεις Εκπαιδευτικών και Γονέων την Πέμπτη 17/9/2020 18:30 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου

Απαιτεί την λειτουργία των σχολείων με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τα σχολεία άνοιξαν, εν μέσω πανδημίας, με προβλήματα μεγαλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Πολυπληθή τμήματα, μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, με μοναδικό προστατευτικό μέτρο την χορήγηση μιας δωρεάν μάσκας, που κι αυτή, όμως, αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλη για παιδιά.
Οι μαθητές όμως, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες τους δεν είναι αναλώσιμοι. Η λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια είναι απαίτηση όλων μας.
Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων:

  • Μείωση – τώρα του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα – κανένα τμήμα με πάνω από   15 μαθητές. Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων/απαιτούμενων χώρων, για να διασφαλίζονται οι απαραίτητες/αναγκαίες αποστάσεις.
  • Πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών τεστ για τον ιό σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στο σχολείο, άμεσα αλλά και κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Τοποθέτηση επιπλέον εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο για την κάλυψη κενών που προκύπτουν από απουσίες συναδέλφων.
  • Αύξηση του προσωπικού των εργαζομένων στην καθαριότητα, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρες ωράριο από τις 08:00 έως τις 16:00, καθώς επίσης απολύμανση κάθε σχολικής μονάδας.
  • Πρόσληψη τραπεζοκόμων για το ολοήμερο, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για την αναγκαία επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον.
  • Πρόσληψη νοσηλευτών ανά σχολείο για έγκαιρη υγειονομική παρέμβαση και καθημερινή θερμομέτρηση κάθε εισερχόμενου στον σχολικό χώρο. Εξασφάλιση αναγκαίου χώρου για την αναμονή των μαθητών που αδιαθετούν και την παραλαβή από τους γονείς τους.
  • Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ’ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές, που δεν μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών.

Η λειτουργία των σχολείων και η εκπαιδευτική διαδικασία είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από εκπαιδευτικές οργανώσεις και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής την Πέμπτη 17/9/2020 18:30 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
16/9/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ